«Όταν η μουσική συναντά την ποίηση», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

O Δήμος Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν τη μουσικήεκδήλωση «Όταν η μουσική συναντά την ποίηση», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 (ώρα 20:30), στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

 

 

 

Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή έξι σχολικών χορωδιών. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Διονύσιου Σολωμού, Κωστή Παλαμά, Γιάννη Ρίτσου. Τα πρωτότυπα κείμενα, που θα πλαισιώνουν τα τραγούδια, έχουν γραφτεί από τους μαθητές των Πειραματικών Σχολείων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με έμπνευση από τα συγκεκριμένα μελοποιημένα ποιήματα.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)