Άρτα: Άμεσες απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ ζητά από τον Υπ. Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές ο Δήμαρχος

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Άρτας, με σχετική επιστολή.

Ο κ. Τσιρογιάννης απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο (η επιστολή κοινοποιείται και στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Βασίλη Τσίρκα και στον βουλευτή Ν.Δ. Άρτας Γιώργο Στύλιο), ρωτά εάν ευσταθούν τα όσα γράφονται και λέγονται για οριστικό κλείσιμο του ΚΕΝ και εάν υπάρχει κάποιο Κυβερνητικό σχέδιο για το μέλλον του Στρατοπέδου, σε περίπτωση που αυτό κλείσει.

«Ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε λάβει τρεις ομόφωνες αποφάσεις (την 222/2015, την 623/2017 και την 103/2018) με τις οποίες ζητούμε ενίσχυση του Στρατοπέδου, το οποίο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Είχαμε μάλιστα προτείνει, εάν και εφόσον δεν λειτουργήσει το στρατόπεδο ως κέντρο νεοσυλλέκτων, να μετονομαστεί σε 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης για την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ). Μάλιστα, τα παραπάνω τα έχουμε κάνει γνωστά με προηγούμενη επιστολή τόσο σε εσάς (με το υπ’ αρίθμ. 7012/21-3-2018 έγγραφο), όσο και στον Πρωθυπουργό (με το υπ’ αρίθμ. 7014/21-3-2018 έγγραφο), καθώς και στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Στεφανή σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά, κάτι που γεμίζει με ανησυχία την τοπική κοινωνία, αλλά και τις οικογένειες των στρατιωτικών, που βλέπουν ότι πρέπει να αλλάξουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων, βάσει και των αποφάσεων που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αρνητικός στο να κλείσει οριστικά το ΚΕΝ και ζητεί άμεσα να ξεκαθαριστεί το μέλλον του, ώστε να σταματήσει η διάχυτη ανησυχία στην κοινωνία της Άρτας.