Άρτα: Απομακρύνει 32 ανενεργά περίπτερα ο Δήμος

Απομάκρυνση 32 ανενεργών περιπτέρων σε όλο το Δήμο Αρταίων από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Συνεχίζεται, στον Δήμο Αρταίων, η αποξήλωση ανενεργών περιπτέρων, τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους. Συνεργεία του Δήμου Αρταίων εξακολουθούν να εργάζονται και να απομακρύνουν περίπτερα που ήταν εγκαταλελειμμένα για αρκετό καιρό σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Παντελής Κωλέτσος σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απομακρύνει τα ανενεργά περίπτερα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα την προστασία του δημοσίου χώρου και την ανάδειξη των ελεύθερων χώρων.
« Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί είκοσι έξι (26) ανενεργά περίπτερα και από τις πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε και στην αποξήλωση ακόμη έξι περιπτέρων. Με την απομάκρυνση των περιπτέρων απελευθερώνεται κοινόχρηστος χώρος, για χρήση από τους δημότες ενώ βελτιώνεται και η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.
Ο Δήμος προχώρα στην απομάκρυνση των περίπτερων τα οποία είναι κλειστά και ανενεργά για αρκετό χρονικό διάστημα και στην συνεχεία μεταφέρονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αρταίων. Εάν βρεθεί ενοικιαστής τότε ο Δήμος μας με δική του ευθύνη τα τοποθετεί ξανά στην προϋπάρχουσα θέση, ενώ εάν αυτό έχει υποστεί ζημιά τότε ο Δήμος με δικά του έξοδα αναλαμβάνει την αποκατάσταση ή την τοποθέτηση καινούργιου » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωλέτσος

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για όσα περίπτερα απομακρύνονται λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις που προβλέπει ο Νομός (Τοπικά Συμβούλια, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο).