Άρτα: Επιτυχημένη η εκδήλωση για την γρίπη και τον εμβολιασμό

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία Άρτας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας και το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που ενημερώθηκαν από την Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ήταν η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης.

 

«Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν για αυτό και κλειδί για την θωράκιση όλων μας από την γρίπη είναι η ενημέρωση και φυσικά ο έγκαιρος εμβολιασμός. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αλλά και όλοι μας οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να δρούμε άμεσα. Στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς για την παροχή των καλύτερων δυνατών υποδομών υγείας στους συμπολίτες. Στην Άρτα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολύ καλούς ιατρούς, φαρμακοποιούς και ένα πολύ καλό Νοσοκομείο που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην άμεση θεραπεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Συντονιστές της εκδήλωσης  ήταν οι κ.κ Λεωνίδας Χρήστου Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας στο Τµήµα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελένη Αθανασίου ∆/ντρια Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας και ∆/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Άρτας. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμπής, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας Ιωάννης Διαμάντης και της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας Ευαγγελία Ανδρέου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στην Άρτα Χρήστος Παπάζογλου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου καθώς και αρκετοί γιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικά πολίτες.