Άρτα: Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων Γραμμενίτσας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 960.000 ευρώ.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, σε δημόσια κτίρια και σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Γυμνασίου Γραμμενίτσας, του σχολικού συγκροτήματος Χαλκιάδων και του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς.
Θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων που έχουν χτιστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζουν μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση και δεν εξασφαλίζουν συνθήκες θερμικής άνεσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
«Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι αφενός να προστατεύσουμε το περιβάλλον και αφετέρου να εξοικονομήσουμε πόρους τους οποίους θα διαθέσουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, οποίες θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης προς μαθητές και εκπαιδευτικούς » επισήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αρταίων προχωρά στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ.