Άρτα: Ολοκληρώνεται η επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα σε Βλαχέρνα- Γραμμενίτσα

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της επένδυσης 2.400μ. του κεντρικού αρδευτικού αύλακα στις περιοχές Βλάχερνα και Γραμμενίτσα, που υλοποιεί η Δημοτική αρχή.

Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο, διότι με τις εργασίες  αναβάθμισης, βελτίωσης και ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, της επάρκειας του νερού και της προστασίας του περιβάλλοντος, λύνεται οριστικά το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας της άρδευσης για τους αγρότες των περιοχών και τις καλλιέργειες τους και ταυτόχρονα αναπτύσσεται η περιοχή αφού μπορούν πλέον να καλλιεργηθούν παραπάνω εκτάσεις.

Οι παρεμβάσεις προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου έχουν ολοκληρωθεί κατά 70% και αυτό το  διάστημα λόγω της αρδευτικής περιόδου οι εργασίες έχουν προσωρινά σταματήσει και ξεκινούν ξανά αρχές Νοεμβρίου, όπως και ενημέρωσε ο εργολάβος του έργου τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Σωτήρη Χρηστούλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βλαχερνών Ευάγγελο Βίτσιο και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Λόγω του χωμάτινου χαρακτήρα του υφιστάμενου αύλακα, παρουσιαζόταν προβλήματα διαρροής, με αποτέλεσμα να μένουν απότιστες οι καλλιέργειες και να μην επαρκεί το νερό για την άρδευση τους. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης ήταν μεγάλο, αφού έπρεπε να καθαρίζεται από την αυτοφυή βλάστηση κάθε χρόνο, για να επιτυγχάνεται η μέγιστη παροχή του νερού.