Άρτα: Σύλληψη δύο ατόμων για διαδικτυακή απάτη

Χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 58 και 23 ετών, για απάτη μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε, 35χρονη, εντόπισε  αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικής συσκευής και κατέθεσε χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό των δραστών, χωρίς να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας .

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου.
  • Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
  • Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.