Έρχονται απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων στο Δήμο Αρταίων

Στην τελική ευθεία για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων μπήκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, καθώς υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του αναδόχου η σχετική σύμβαση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προμήθεια που γίνεται με πιστώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 372.000 ευρώ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αρταίων προχωρά σε ένα ακόμη βήμα αύξησης της ανακύκλωσης, μετά τα προγράμματα ανακύκλωσης για πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, οικιακά τηγανέλαια, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταριές και ενδύματα – υποδήματα, προχωρά τώρα στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Ειδικότερα, ο Δήμος πρόκειται να προμηθευτεί ένα απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων από πλαίσιο μικτού φορτίου 12 τόνων και υπερκατασκευή τύπου πρέσας χωρητικότητας 6m3 και ανυψωτικό μηχανισμό κάδων 80-1300 και ένα απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων με σύστημα πλύσης κάδων μικτού φορτίου 15- 16 τόνων, υπερκατασκευή τύπου μύλου, ανυψωτικό μηχανισμό κάδων 80- 1.300 λίτρων.