Ήπειρος κατά βούληση: Η συνέχεια της στήλης που αγαπήθηκε και διαβάστηκε τόσο πολύ

Του Στέφανου Ντόβα

Γειά σας αγαπητοί αναγνώστες του  EPIRUS NΟW.GR

Γειά σας  απανταχού Έλληνες

και όπου γης Ηπειρώτες

Από σημερα θα συναντώμαστε τακτικά εδώ στις φιλόξενες στήλες του  epirusnow.gr  αναβιώνοντας  την ομώνυμη γνωστή  στήλη της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ  με δυνατά σχόλια κριτική και απόψεις  ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η στήλη θα αναφέρεται με το γνώριμο ύφος της και τις απόψεις της, με καθαρότητα σκέψης, ήθος ,εντιμότητα ,χωρίς  «παιχνιδάκια»  ή άλλα « τερτίπια»

Βεβαια όλα θα ελεγχονται σχολαστικά ώστε να έχετε  πάντα σωστή ενημέρωση ακόμα κι όταν επισημαίνεται κάτι με χιούμορ γιατί το γέλιο είναι συστατικο στοιχείο της ζωης μας.

Κάθε απάντηση σε ευπρεπές και κόσμιο υφος θα δημοσιεύεται με τις τυχόν απαιτούμενες απαντήσεις η επισημανσεις βεβαιως.

Η στήλη δεν είναι βημα για κάθε φανατισμένο να βγάζει το άχτι του,  αλλα για κάθε καλόπιστο που θα θελει να μαθαίνει ότι δεν μπορεί να βρει αλλού.

Γιατί η στήλη δεν αντιγράφει, μόνο θα γράφει θέματα που  αποτελούν στοιχεία ρεπορτάζ.

  1. Ενώ μπήκαμε ηδη σε αυτοδιοικητική εκλογική πορεία, με απλή αναλογική παρακαλώ και  με μείωση κατά ένα χρόνο της  αυτοδιοικητικής θητείας ‘αρχισαν τα όργανα    με έναρξη των σχετικών διεργασιών.
  2. Ξεχνούν!! Όμως ότι την ερχόμενη άνοιξη θα έχουμε και Ευρωεκλογές .

Ίσως αυτές να αποτελούν προνομιακό χώρο των υψηλών κομματικών επιτελείων και των ηγεσιών φυσικά οι οποίοι κατά το δοκούν μοιράζουν ….ευρωκαρέκλες με παχυλότατους μισθούς στους αρεστούς τους  κι ο κοσμάκης απλά θα πάει να τους ….ψηφίσει σαν από αγγαρεία.

Μη… θέλοντας να γνωρίζει τι θα κάνουν εκεί καθώς έτσι ή αλλιώς δεν του λένε ποτέ τι κάνουν.

Τώρα αν αυτό θεωρείται εκλογή των ….ικανοτέρων να εκπροσωπούν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο  φαίνεται από το έργο που παρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια που μετέχει η χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο.

  1. Βέβαια… πολλοί περιμένουν μαζί και εθνικές εκλογές δε ρωτάνε όμως τον Μητσοτάκη αν θέλει την καυτή πατάτα του Σκοπιανού να την πάρει στα χέρια και αλλά πολλά

αλλά ούτε και τους ….τριακόσιους οι οποίοι με μία πλήρη κοινοβουλευτική θητεία θα πάρουν και την συνταξούλα τους.

  1. Τώρα όσο για τους υποψηφίους των κομμάτων όλοι με βάση τις ως τώρα δημοσκοπήσεις κάνουν τους υπολογισμούς τους και τα κόμματα ψάχνουν ώστε να βρεθεί η λύση

Και τις… οικογένειες των παλιών να βολέψουν αλλά και νέους φερέλπιδες όχι απλά για την ανανέωση αλλά για μάζεμα νέων ψήφων

Εδώ γίνεται μεγάλος χαμός και οι … εξωστρακισμοί από τους παλιούς βουλευτές πάνε σύννεφο που δεν θα ήθελαν στα… πόδια τους ισχυρούς αντιπάλους  που θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά

Πάνω σ αυτό το θέμα έχουμε  πολύ πράμα να σας παρουσιάσουμε καθώς εξ εγκύρων πηγών θα σας λέμε πάρα πολλά πριν …μαθευτούν επίσημα

  1. Να θυμάστε πως αυτές θα είναι οι χειρότερες σκανδαλοεκλογές μιας και πολλοί έχουν ράμματα για τη …γούνα άλλων και φυσικά θα τα …διαρρεύσουν και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Εμείς θα προσέχουμε να δημοσιεύουμε πάντα ότι είναι αληθινό και επιτρέπεται στους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών.

Είναι τόσα πολλά αυτά που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν που σας διαβεβαιώ   δεν θα… χορταίνετε να διαβάζετε.

  1. Κι ενώ ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει οι μισθοί και οι συντάξεις απ την κορφή πήγαν στον πάτο.

Κι άντε να ζήσει ο κοσμάκης με τη δαμόκλειο σπάθη νέων περικοπών και των κόκκινων δανείων  να κρέμεται  πάνω απ το λαιμό τους.

Να το θυμηθείτε αυτό πως οι συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια θα κρίνουν τις εκλογές κι αν ο Τσίπρας καταφέρει να βρει λύση τότε όχι η επόμενη αλλά ίσως και δύο και τρείς εκλογές είναι δικές του αν όχι….. από δω πήγαν και οι άλλοι .

Θα πείτε όμως μήπως για τα θέματα αυτά έχει λύση η αντιπολίτευση ?

Μέχρι τώρα πάντως δεν…. έδειξε κάτι.

  1. Και να κλείσουμε για σήμερα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για το σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν για Λοβέρδο και  Άδωνη με την οποία  προτάθηκε να παραπεμφθεί η υπόθεση από τη Βουλή στη δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση…

Εσεις τι λέτε ?

Σαν πολύ… προσεγμένο δε φαίνεται?

Κάτι θα ξέρουν αυτοί που το κάνανε έτσι, είναι μανούλες σε κάτι τέτοια γεγονος βέβαια που δεν …αγιοποιεί τους εμπλεκόμενους.!

 

Στέφανος Ντόβας