Ακρίβεια, φτώχεια κι αφιλότιμο…

Καλησπέρα αγαπητοί, και πάλι στις επάλξεις. Και δυστυχώς με δύσκολες ειδήσεις που έρχονται απο πολλά μέτωπα. Στα σημερινά μου γραφούμενα θα ασχοληθώ μόνο με το θέμα της ακρίβειας. Με τον κορωνοϊό τα έχουμε ξαναπει, πάμε για ανοσία της αγέλης και όποιος ζήσει έζησε, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, μέχρι να ξανανοίξει τον τουρισμό το Μάη.

Μέχρι τότε, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι….

Είναι πραγματικά μια περίοδος που μόλις ξεκίνησε και μας έχει αφήσει όλους αποσβωλομένους να κοιτάμε το ράλι τιμών σε καύσιμα, ρευμα, φυσικό αέριο, είδη πρώτης ανάγκης και πολλά άλλα. Μάλιστα οι εκτιμήσεις λένε για 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη και κάπου στο 1,75 με 1,85 το πετρέλαιο κίνησης. ¨Οσο για το θέρμανσης, 1,20 με προοπτικές ακόμη και για πάνω απο 1,40.

Και έτσι ξεκινάει η απόλυτη συνταγή καταστροφής. Φίλος μου λέει “πήγα σουπερ μάρκετ να πάρω γαλα για τα παιδιά και πλήρωσα σχεδόν 10 ευρώ για  4 γάλατα του 1,5 λίτρου και άλλα τόσα για 20 φέτες γαλοπούλα και 20 φέτες τυρί. Πάμπολλα τέτοια παραδείγματα, που αν τα συνδυάσεις και με ρεύμα κλπ τότε είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Στη μέση ποιοί άλλοι; Εμείς. Δεν μας έφταναν τα απόνερα ττου κορωνοϊού, που ούτε κι αυτά ακόμη είδαμε, έρχεται και το τσουνάμι αυτό των αυξήσεων για να μας δώσει τη χαριστική βολή.

Είναι δεδομένο οτι το 2022 είναι εκλογική χρονιά. Και φαίνεται απο τις ανακοινώσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ σπο το Μητσοτάκη και πιθανώς θα συνοδευτούν και απο άλλα… ψίχουλα μέχρι να πάρει την απόφαση να κάνει εκλογές…

Μέχρι τότε όμως η οργή του κόσμου, δεν ξέρω τι διαστάσεις θα έχει πάρει. Ο κόσμος έχει ξεφύγει. Και για να μην κατηγορηθώ, η οργή του κόσμου είναι για όλο το πολιτικό σύστημα. Όλοι, εκτός ΚΚΕ που δεν ενδιαφέρεται, πήραν την ευκαιρία τους. Και απέτυχαν οικτρα. ΟΛΟΙ.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν οτι μπορούν πλέον φαίνεται και σε εκείνουν που φορούν κομματικές παρωπίδες,  οτι τα πράγματα έχουν ξεφύγει και άλλοι παίζουν μπάλα τώρα…

Το ερώτημα όμως είναι και πώς θα πορευτούμε εν μέσω όλων αυτών των δεινών;

Εδω χρειάζονται ριζικά μέτρα ανακούφισης. Τώρα. Πρίν η χύτρα που λέγεται Ελληνική κοινωνία σκάσει, γιατί τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.Αλλα για να γίνει αυτό χρειάζονται πολιτικοί με @δια. Και όχι @δια πολιτικοί. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα σας…

Δηλαδή δεν μπορεί να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα; Δεν μπορει να μειωθεί το ΦΠΑ στις τιμές βασικών αγαθών; Δεν μπορεί να μπει επιτέλους φραγμός στα καρτέλ που ελέγχουν την αγορα; Δύσκολο;

Ακούω όλους να λένε για αυξηση του κατώτατου τώρα κλπ κλπ. Για τον ελεύθερο επαγγελματία ακούσα τίποτα; ¨Οχι…Προσέξτε. Αν δεν στηριχτεί τώρα και η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας που είναι αυτός ο κλάδος, ξεχάστε συντάξεις και μισθούς και οι Δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.Και αυτό μέσα στη χρονιά που διανύουμε….

Εκτός κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για νεο μνημόνιο, το οποίο θα αποτελέσει μνημόσυνο αλλα και οριστική ταφόπλακα στο μαγαζί αυτό που λέγεται Ελλάδα.

Το οτι ακόμη δεν έχει έρθει φράγκο απο εκείνο το Υπερταμείο της Ε.Ε. είναι να σε βάζει σε τέτοιες σκέψεις. Το δύσκολο είναι να μας το σερβίρουν αν και οι τακτικές διχασμού της κοινωνίας το τεςλευταίο διάστημα, τουλάχιστον μας προϊδεάζουν για το μέλλει γενέσθαι…

Να δώ όμως ποιός θα έχει τα @@@δια να κάνει ενα νέο Καστελόρριζο και να μας το πει, αλα ΓΑΠ. Να δώ..

Όλοι παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν δείτε κανένα μπράφ και εκεί, τότε υπολογίστε ότι έγραψα επι 3 και έχει ο Θεός.

ΥΓ1 Εκφράζω τα ειλικρινη μου συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη, θύμα τυφλής οπαδικής βίας έν έτει 2022. Να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι ΤΩΡΑ. Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης πια. Όποιος θέλει να παρακολουθεί την ομάδα του, το κάνει και μόνος του και μια χαρά. Άλλωστε είναι ενα παιχνίδι. Τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται έξω απο το γήπεδο.

ΥΓ2 Επίσης να εκφράσω τα ειλικρινη μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Ερμή, ο οποίος τόσο άδικα έχασε τη ζωή του περιμένοντας ενα ελικόπτερο, το οποίο έκανε 5 ώρες να έρθει απο την Αθήνα. Τι δι@ολο έχουμε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Άκτιο;; Δεν μπορεί εκεί να βρίσκεται μόνιμα ενα ελικόπτερο; Τόσοι ασχολούνται με ορεινές δραστηριότητες, σκί κλπ. Αυτό έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο. Θα επανέλθω στο θέμα αυτό. Όχι τίποτα άλλο γιατί θέλουμε να γίνουμε και τουριστικός προορισμός 12 μηνών τρομάρα μας…..

ΥΓ3 Υπάρχουν κάποιοι σε τραπεζες που τη βρίσκουν να παίρνουν την ακίνητη περιουσία του κοσμάκη σε πλειστηριασμούς. Σε συνδυασμό φυσικά με άλλα αρπακτικά σε υψηλότερες θέσεις.. Το νου σας βρυκόλακες…Σας βλέπουμε, το ψάχνουμε και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας βγάλουμε στο κλαρί…

Και όταν θα βγούνε όλα στη φόρα, θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε….Δεν είναι μακριά η μέρα αυτή…Μη ξεχνάτε οτι και οι μεγαλύτερες Αυτοκρατορίες έπεσαν απο μέσα. Πόσο μάλλον κάτι…παραμάγαζα..