Ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση Κέντρου Νεότητας στο Δήμο Δωδώνης

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την θετική έκβαση που είχε το αίτημα του Δήμου σχετικά με την ίδρυση Κέντρου Κοινότητας.

Ο Δήμος είχε απευθυνθεί στην Διαχειριστική Αρχή ζητώντας την ζητώντας στα πληθυσμιακά κριτήρια να λαμβάνεται υπόψιν ο de facto πληθυσμός. Το αίτημα συζητήθηκε στην τελευταία επιτροπή παρακολούθησης και έγινε αποδεκτό μετά την θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε στην επόμενη πρόσκληση να υποβάλλει πρόταση και ο Δήμος Δωδώνης προκειμένου έτσι να δημιουργήσει μία σημαντική κοινωνική δομή.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ο  Δήμος Δωδώνης αποτελεί πλέον έναν από τους εταίρους στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο είναι μεσοπρόθεσμο, έτσι όπως προσδιορίστηκε από την ΜΟΔ είναι «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος».