Ανοιχτές αντιδράσεις και των εργαζομένων στον ΕΕΣ

Μετά τους εκατοντάδες Εθελοντές σειρά πήραν οι εργαζόμενοι στο συνεχώς διογκούμενο  κύμα, ανοιχτών πια, αντιδράσεων στις πρακτικές που εφαρμόζει μια μερίδα Ερυθροσταυριτών για να υπερασπίσει κάποια “συμφέροντα” άλλων. Ειδικά μια μικρή ομάδα εργαζομένων που αποτελεί τους “Πραιτοριανούς” του Dr Αυγερινού, η οποία αποτελεί και τον περιφερόμενο θίασο μαρτύρων του στα Δικαστήρια (τελευταίο κρούσμα η οχλαγωγία τους στην Δίκη της 11ης Δεκεμβρίου όπου διέκοψαν την συνεδρίαση για να μην ακουστεί μάρτυρας μέλος της Π.Κ.Ε.).  Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου τους κ. Πανταζόπουλο (ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συκοφαντική δυσφήμηση επικεφαλής μιας αντίδικης πλευράς) είναι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Προέδρου που τους έχει απλήρωτους – παγκόσμια πρωτοτυπία!!! – τουλάχιστον επί τρεις μήνες και όσους μιλάνε για τα διάφορα “περίεργα” που συμβαίνουν, τους απαξιώνει είτε καθιστώντας τους ανενεργούς είτε ασκεί άγριο bullying με απειλές ή προπηλακισμούς.

Η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλους τους χώρους του ΕΣ και σε μεγάλο βάθος, θα καταγγέλλει όποιο στοιχείο έρχεται επίσημα και θα υψώσει τείχος προστασίας απέναντι σε όποιον συνεχίσει ή θελήσει στο μέλλον να κάνει αυθαιρεσίες (χρησιμοποιούμε ακόμη επιεικείς όρους). Θα βρει απέναντι του εκατοντάδες Ερυθροσταυρίτες οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους (στα δικά μας είναι ήδη) συντριπτικά έγγραφα στοιχεία και όχι μια παρέα κολλητών που αλαλάζουν και οχλαγωγούν στα Δικαστήρια.

Σήμερα πήραμε μια νέα καταγγελία η οποία είναι συνέχεια αυτής του κ. Α. Δριμάλα που δημοσιεύσαμε προ ημερών και αναφέρεται σε θέματα ουσιώδους αξίας σε σχέση με την στάση του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΣ

Διαβάστε τα δυο mail και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

 

Προς Εργαζόμενους Ε.Ε.Σ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια της πρόσφατης καταγγελίας του συναδέλφου μας κ. Α. Δριμάλα, την οποία ανήρτησε η ηλεκτρονική σελίδα erithrostavrites.gr, αλλά και την κοινή μας ανησυχία, σε ότι αναφορά στην στάση του Συλλόγου Εργαζομένων για τις τρέχουσες εξελίξεις στον Ε.Ε.Σ, μια ανησυχία,  η οποία εμφανίζεται σε αντίστοιχο  email μας, το οποίο στείλαμε στον Σύλλογο Εργαζομένων ήδη από τις 27/11 και στο οποίο επίσης και εμείς και ως μέλη του ΔΣ, ουδέποτε λάβαμε σχετική απάντηση…

Βεβαίως, βρισκόμαστε όλοι πλέον εν αναμονή εξελίξεων, καθώς σύντομα θα εκδοθεί δικαστική απόφαση, όπου και θα ορίζει τη νέα Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. με βασική δέσμευση της να προχωρήσει άμεσα σε Αρχαιρεσίες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Σωματείου Ε. Ε. Σ,  σύμφωνα και με σχετικό τελεσίγραφο  της ΔΟΕΣ περί “αναστολής”  Εθνικού Συλλόγου (8 Μαρτίου) και να αποφευχθούν ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες για το Σωματείο μας. 

Σε κάθε περίπτωση,  ο Σύλλογος Εργαζομένων θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την Κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του Ε. Ε. Σ. και όχι στην συνεχή στήριξη των διορισμένων διοικήσεων. 


Σας Ευχόμαστε,

Καλή και Δημιουργική Χρονιά


Νίκος Γεωργακόπουλος
Δέσποινα Φιλιπιδάκη

 

 

Στις 1:58 μ.μ. Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, ο/η Δέσποινα Φιλιπιδάκη έγραψε:

 

Προς τον Πρόεδρο Εργαζομένων του ΕΕΣ

κ. Νικόλαο Πανταζόπουλο

Δεδομένων των εξελίξεων, σε ότι αφορά την πρόσφατη παρέμβαση του Δημοσίου (Υπουργείο Υγείας, με παρέμβαση του οποίου ανεστάλη για έξι μήνες η αφαίρεση σήματος του ΕΕΣ αρχομένης από Σεπτέμβριο 2017 μέχρι και την 8η Μαρτίου 2018, βάσει και σχετικών επιστολών του ΚΔΣ της ΔΟΕΣ προς τα διάδικα μέρη), στο δικαστήριο της 4ης Δεκεμβρίου για τον ορισμό νέας Διοίκησης στον Ε.Ε.Σ., περιμέναμε μέχρι και σήμερα τη διάθεση του Συλλόγου Εργαζομένων για σύγκλιση Δ.Σ., ώστε να ληφθεί εκ νέου σχετική απόφαση και να δηλωθεί ξεκάθαρα η θέση των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι, το ψήφισμα του σώματος εργαζομένων – γενομένης σχετικής ΓΣ – για παρέμβαση υπέρ της παρούσας διορισμένης Διοίκησης Αυγερινού, η οποία και συγκλήθηκε το έτος 2016, ουδέποτε ανανεώθηκε. 

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουμε, ότι οι υπογράφοντες, σε κάθε ΔΣ εργαζομένων που συγκαλούνταν έκτοτε για σχετική παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων,  δήλωναν την ρητή  αντίρρησή τους υπέρ της νυν διοίκησης του κ Αυγερινού και υποστήριζαν ότι το Σωματείο Εργαζομένων πρέπει  να τηρεί την ουδετερότητα έναντι της εργοδοσίας.

Τονίζεται δε,  ότι σε  ανάλογη περίπτωση παρέμβασης του Δημοσίου και δη του Υπουργού Υγείας επί υπουργίας του κ. Άδωνη Γεωργιάδη για ορισμό νέας Διοίκησης στον Ε.Ε.Σ. η στήριξη του ΔΣ εργαζομένων υπέρ του Δημοσίου, ήτανε ομόφωνη.

 

Με εκτίμηση,

Τα μέλη του Δ.Σ

Νίκος Γεωργακόπουλος

Δέσποινα Φιλιπιδάκη

 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό αυτό που ήδη (σχεδόν) όλοι γνωρίζουμε: Δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Και για να αποχαιρετήσουμε τον χρόνο που φεύγει, ενημερώνουμε κάθε εμπλεκόμενο πως κάποιες φήμες ότι “περίεργοι” Σύλλογοι-Σωματεία- Ιδρύματα ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν ή θα τα ονομάσουν και τα οποία περιμένουν το κλείσιμο του ΕΣ για αρπάξουν κομμάτια από την μεγάλη πίτα της περιουσίας του είναι στο μικροσκόπιο και να ξεχάσουν κάθε πονηρή σκέψη. Γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος και θα φορτωθούν και επιπλέον δουλειά στο ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν οι Εισαγγελείς. Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν αλλά υπόσχεση σε κάθε απογοητευμένο ή αηδιασμένο Ερυθροσταυρίτη.

Ευχόμαστε το 2018 να είναι χρονιά πραγματικής αναγέννησης του ΕΣ και όχι σαν αυτή που ευαγγελίζεται η σημερινή Διοίκηση και η – τόσο εντός όσο και εκτός ΕΣ – παρέα της.

 

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)