Αντ. Νάστας από την Πάργα: «Έχουμε τη δύναμη, τη γνώση και το σθένος να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά»

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία της Πάργας,  η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Πάργας και επικεφαλής του συνδυασμού  «Δημοτική Ενωτική Πορεία», Αντώνη Νάστα.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Νάστας ανέφερε:

«Το μεγάλο προβάδισμα που μας δώσατε  στην προηγούμενη  δημαρχιακή  θητεία,  μας  έδωσε δύναμη. Μας γέμισε  όμως και μ’ ευθύνη. Τα χρόνια που πέρασαν,  εγώ και οι συνεργάτες μου ήμασταν παρόντες παντού, στα μικρά και τα μεγάλα. Στα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις λύσεις. Σε όλα τα χωριά μας, και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Φαναρίου και της Πάργας.

Το διάστημα  αυτό  υπήρξαν  και  στιγμές  έντασης, αντιπαραθέσεων και άδικου πολέμου εναντίον μας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις,   η ζωή  και η κοινωνία μας «δικαίωσαν»! Υπήρξε όμως, και αυτό είναι το σημαντικότερο,  η χαρά και η ικανοποίηση του έργου που κάναμε. Ενός  μεγάλου  έργου, που υλοποίησε πολλές από τις δεσμεύσεις και  απ’  αυτά που είχαμε  στο πρόγραμμά μας. Γιατί  εμείς «μιλάμε με έργα»! Που για να γίνουν  χρειάζονται δουλειά  και προγραμματισμό,  και όχι  στείρα αντιπολίτευση στα καφενεία,  παραπολιτικά στο διαδίκτυο και ανώνυμες  και αστήρικτες  καταγγελίες!

Ο  στόχος μας,   ήταν και  είναι, να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών μας.  Να  ζήσουν εδώ σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο,  καλύτερη ζωή από εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Γι’ αυτό, στις εκλογές της 26ης Μαΐου αφήνουμε πίσω μας το λαϊκισμό και την απαξίωση.  Αφήνουμε  πίσω μας τα λάθη του χθες. Αυτοί που παριστάνουν το «νέο», έχουν παλιές νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές. Εμείς είμαστε το πραγματικό «νέο»! Εμείς είμαστε ικανοί για τα πολλά και τα μεγάλα, χωρίς να τάζουμε και να  υποσχόμαστε πράγματα που είναι ανέφικτα!».

«Όλα όσα  ανέφερα προηγουμένως, σημαίνουν ότι κάναμε έργο   και μάλιστα μεγάλο. Σημαίνουν όμως ακόμη,   ότι έχουμε πλέον    στα χέρια μας χρήσιμα  «εργαλεία», που δεν τα είχαμε στο παρελθόν, γιατί  εμείς τα δημιουργήσαμε!  Είναι το νέο μας  σχέδιο, για την καθημερινότητα, τον τουρισμό,  τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, που μπορεί να οδηγήσει  το Δήμο  Πάργας ακόμη πιο μπροστά. Το νέο μας πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις σημερινές  και  τις  μελλοντικές ανάγκες του Δήμου. Στηρίζεται στις χρηματοδοτήσεις     που   έχουμε   ήδη  πετύχει και σ’  αυτά που έχουμε σχεδιάσει, με  επιμονή και όραμα.

Για να  καταλάβετε τι ακριβώς  συμβαίνει,  σας  δίνω  τα παρακάτω δεδομένα:

-Έχουμε ήδη  πολλά ενταγμένα έργα και δράσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση,  που  έχουν πρόσφατα δημοπρατηθεί ή θα  δημοπρατηθούν  το επόμενο διάστημα.

-Όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκπονούνται,  θα εκτελεστούν στην περιοχή μας τέσσερα μεγάλα έργα υποδομής:  Ο διαδημοτικός  οδικός  άξονας  Αγιά- Πέρδικα- Καρτέρι, ο Βιολογικός Καθαρισμός και το Αποχετευτικό Δίκτυο Καναλλακίου και Αμμουδιάς, το  Ψηφιακό Μουσείο του  Αχέροντα  και ο  Κυματοθραύστης με τη νέα μαρίνα  της  Πάργας, όλα αυτά  συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ!

Μια πραγματική κοσμογονία έργων για τα  επόμενα πολλά χρόνια στην περιοχή μας. Που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η δουλειά μας!  Αυτή είναι η προσφορά  μας και η αγάπη μας για τον τόπο μας και για το μέλλον του!».

 

«Η Πάργα έχει ιστορία, έχει  παρελθόν,  είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Έχει τουριστικές υποδομές και παράδοση γενεών στον τουρισμό. Αποτελεί  τον ελκυστικότερο  προορισμό της Ηπείρου και ολόκληρης  της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αυτήν την ιδιαιτερότητα εγώ την αναγνωρίζω και τη σέβομαι,   και έχω σταθεί συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις των πολιτών της Πάργας και  όχι απέναντί σας, όπως κάποιοι άλλοι. Το γνωρίζετε αυτό, όλοι σας,  πολύ καλά!

Σε ότι μας αφορά, με τις δυνατότητες που έχουμε, πραγματοποιήσαμε  ήδη  πολλά και προγραμματίζουμε και άλλα, εξίσου σημαντικά.

-Προωθήσαμε την τουριστική προβολή του Δήμου χρηματοδοτώντας  τη συμμετοχή του   σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και τις    αδελφοποιήσεις  με πόλεις  της Ρουμανίας και της Τουρκίας.  Η αντιπολίτευση τότε καταψήφιζε στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε θετική μας ενέργεια για τη προβολή της Πάργας και  τον τουρισμό της. Γιατί ήταν πάντοτε απέναντι σε οτιδήποτε  προωθούσε την Πάργα στις διεθνείς αγορές!

-Προχωρήσαμε, επίσης, στη  δημιουργία και την εκτύπωση  ενός υπέροχου  αφιερωματικού λευκώματος  στην ελληνική γλώσσα, που μοιράζεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Ήδη  έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκτύπωσή του στην αγγλική και τη  γερμανική γλώσσα.

-Προχωρήσαμε στη δημιουργία τουριστικού βίντεο υψηλής αισθητικής, με σκηνοθετική ομάδα διεθνούς επιπέδου. Το βίντεο θα χρησιμοποιηθεί σαν βασικό εργαλείο τουριστικής προβολής της περιοχής μας,   σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και στο διαδίκτυο.

– Είμαστε στη διαδικασία χωροθέτησης, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου,   του «Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα». Οι μελέτες του  έχουν χρηματοδοτηθεί  με  460.000 ευρώ, ενώ το έργο θα έχει προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ. Πρόκειται για  ένα εμβληματικό έργο. Ένας   πολυχώρος πολιτισμού,  με Μουσείο και Συνεδριακό Κέντρο,  που θα προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο το  μύθο του Αχέροντα, γνωστό από την  εποχή του Ομήρου.  Όπως καταλαβαίνετε, όταν με τη βοήθεια του Θεού γίνει πραγματικότητα, θα απογειώσει την επισκεψιμότητα  σε ολόκληρο το  Δήμο  μας,  και όχι μόνο».