Απάντηση Περιφερειάρχη για τη χρήση του ΠΕΑΚΙ απο την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» σχετικά με την παραχώρηση χρήσης – συνεκμετάλλευση του ΠΕΑΚΙ  με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Την επερώτηση ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γεώργιος Ζάψας, ενώ απάντησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Πρώτον πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει εμπλακεί σε κανένα βαθμό στις συζητήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου που θα φιλοξενεί ή θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Τις όποιες συζητήσεις γίνονται, τις πληροφορούμεθα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Εκείνο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια, είναι να συνδράμουμε την Επιτροπή Διοίκησης   για έργα βελτίωσης του Εθνικού Σταδίου και των γηπέδων- προπονητηρίων κλπ. του ΠΕΑΚΙ.

Πρέπει όμως να πούμε και δύο αλήθειες: Οι κρατικές επιχορηγήσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχώς μειώνονται και για τη συντήρησή τους απαιτούνται πλέον πρόσθετα έσοδα, τα οποία μπορούν να βρεθούν μέσω της ανάπτυξης νέων χρήσεων.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα: Ορισμένοι θεωρούν ότι βρήκαν αντικείμενο να ασχοληθούν και να κάνουν πολιτική “γυμναστική”. Δικαίωμά τους, αλλά η νοοτροπία του “όχι σε όλα” δεν οδηγεί πουθενά. Ή μάλλον οδηγεί στην απραξία και στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, είτε ως ερασιτέχνης, είτε ως ΠΑΕ είναι συνδεδεμένος με την τοπική κοινωνία της Ηπείρου.

Οι Πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες της έρχονται και παρέρχονται, η ομάδα όμως συνεχίζει την πορεία της και ταυτίζεται με την πόλη και  την Ήπειρο. Η παρουσία της, έχει αθλητικές, αλλά και οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Αποτελεί ερέθισμα για χιλιάδες ηπειρωτόπουλα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ενισχύει την τοπική οικονομία, αποτελεί διέξοδο και μια ευχάριστη ασχολία για τους Ηπειρώτες, ανεξαρτήτως φύλου, επαγγελματικής ή οικονομικής κατάστασης. Ενώνει ο ΠΑΣ Γιάννινα και δεν χωρίζει.

Επί της ουσίας του ερωτήματος: Είμαστε σαφώς υπέρμαχοι της κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για τις ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο χώρος που θα επιλεγεί αφορά πρώτιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ολότητά του, το Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ. Η φετινή εμπειρία, με την “εξορία” του ΠΑΣ για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Αθήνα, σαφώς και δεν μας τιμά ως Ηπειρώτες, ως τοπικούς φορείς. Το σημερινό Στάδιο είναι ανεπαρκές και προκαλεί και “έμφραγμα” στην πόλη.

Η κατασκευή νέου γηπέδου σε χώρο που γειτνιάζει με το ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή είναι μια πρόταση, η  οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί θετικά,  με την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα θιγούν οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν θα προκαλούνται εμπόδια στους αθλούμενους.   Κάτι τέτοιο είμαι βέβαιος ότι δεν το επιθυμεί κανένας, ούτε καν η διοίκηση της ΠΑΕ που πρέπει να επιδιώκει διαχρονικά καλές σχέσεις  με την τοπική κοινωνία και τον φίλαθλο κόσμο.

Εμείς είμαστε εδώ, περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε τις επίσημες προτάσεις και τότε θα τοποθετηθούμε επί συγκεκριμένων θεμάτων.