Αποκαθίστανται οι ζημιές σε οδικό δίκτυο – καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

φωτό αρχείου

Συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών από την Περιφέρεια Ηπείρου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το σύνολο της περιφέρειας – κυρίως όμως την Π.Ε. Ιωαννίνων – το απόγευμα της Τρίτης. Οι έντονες καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και σε καλλιέργειες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό το τμήμα Κόνιτσα – Δίστρατο (θέση Άρματα), ενώ στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κοζάνη (μετά την Κόνιτσα) προβλήματα προκλήθηκαν από φερτά υλικά στο οδόστρωμα. Υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάστηκαν από το απόγευμα της Τρίτης για την διασφάλιση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Επίσης, ζημιές σε καλλιέργειες καταγράφηκαν κυρίως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (περιοχές Μπάφρας και Νεοκαισάρειας), στην Κόνιτσα και την περιοχή Ζαγορίου.