Απορρίψτε την απόρριψη

της Τάνιας Ρούμκου

Το «Απορρίψτε την απόρριψη», είναι μία από τις βασικές αρχές επιτυχίας, που παρουσιάζει στο βιβλίο του, «Επιτυχία βήμα βήμα», ο Τζακ Κάνφιλντ, ένας από τους συνδημιουργούς του «μυστικού».      Αυτή η βασική αρχή, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς διδάσκει πώς να διαχειριζόμαστε την απόρριψη, η οποία αποτελεί φυσικό μέρος της ζωής μας.     Εκεί έξω στον κόσμο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που κάποιοι από αυτούς, θα απορρίψουν εμάς, τις ιδέες ή τα πιστεύω μας, ενώ άλλοι θα μας υποστηρίξουν και θα μας ενθαρρύνουν για τα παραπάνω. Με αυτές τις ψυχές θα συμπορευτούμε σε κοινές πορείες και θα συνδημιουργήσουμε τα κοινά οράματά μας.    Τι θα συμβεί, όμως με εκείνους που θα μας απορρίψουν;             Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να παίρνουμε στα σοβαρά την απόρριψή τους. Ιδιαίτερα όταν οι προθέσεις μας είναι καλές  και αυτό που έχουμε να τους προσφέρουμε είναι αγνό και θετικό.     Ας θυμόμαστε πάντα, ότι αν ζητήσουμε κάτι από τους άλλους, κάποιοι θα μας πουν ναι και κάποιοι όχι. Κάποιοι μπορεί να απορρίψουν τη φιλία μας, άλλοι την αγάπη μας, τα καλά μας κίνητρα, τη συνεργασία μας και άλλοι τόσοι να τα δεχτούν.

 

Πάντα θα υπάρχουν στον κόσμο, ψυχές όμοιες με εμάς, που μας περιμένουν για να συμπληρώσουμε ο ένας τον άλλον και να μοιραστούμε κοινούς στόχους και όνειρα. Μέχρι τότε, χρειάζεται να κάνουμε υπομονή και να αντιμετωπίζουμε την κάθε απόρριψη που μας συμβαίνει, σαν το επόμενο βήμα για να δυναμώσει η πίστη και η επιμονή στην επιτυχία των στόχων μας.

Σκεφτείτε το, λίγο βαθύτερα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βιώσει στην κυριολεξία αμέτρητες απορρίψεις και τις μετέτρεψαν σε σπουδαίες προκλήσεις για την κατάκτηση της επιτυχίας τους, ενώ άλλοι πάλι τις αντιμετώπισαν ως «σημάδια», που πίστεψαν πως τους έδειχναν, ότι έπρεπε να σταματήσουν να προσπαθούν. Και τελικά αυτό έκαναν, με αποτέλεσμα βέβαια, να μην πετύχουν ποτέ…

Εσείς σε ποια κατηγορία θα θέλατε να ανήκετε; Το μυστικό της επιτυχίας, είναι να μην τα παρατήσετε ποτέ και να απορρίψετε την απόρριψη, μετατρέποντάς την, σε μία χρυσή ευκαιρία.  Στο παραπάνω βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρει, ότι όταν είχαν ολοκληρώσει εκείνος και ο συγγραφέας  Μαρκ Βίκτορ Χάνσεν το βιβλίο τους, « Βάλσαμο για την ψυχή», αφού τους απέρριψαν 140 εκδότες, το πρώτο βιβλίο της σειράς πούλησε τελικά 10 εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργώντας μια σειρά 250 μπεστ σέλερ, που μεταφράστηκαν σε 43 γλώσσες και πούλησαν παγκοσμίως 500 εκατομμύρια αντίτυπα! Τι θαυμάσιο παράδειγμα μετατροπής της απόρριψης, σε δημιουργία απίστευτης επιτυχίας!   Και όπως εύστοχα αναφέρει σε κάποιο άλλο σημείο του βιβλίου του: «Όταν κάποιος σας πει όχι, εσείς απλά ας λέτε:  Και έτσι απορρίπτετε την απόρριψη, προχωρώντας, ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά στην επιτυχή έκβαση των ονείρων σας.                                                                                                                     Η ζωή με τη σοφία της, σας δείχνει, ότι κάπου εκεί παρακάτω, κάποιος άλλος με βεβαιότητα θα σας πει ναι και θα συμπορευτεί μαζί σας στο ταξίδι της ζωής!

 

 

Ρούμκου Τάνια

www.spiritualitycorfu.com