Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Επαναδημοπρατείται το έργο «Πηγάδια- Πράμαντα»

 

Την  επαναδημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση οδικού τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων από Πηγάδια έως Πράμαντα, Υποτμήμα: Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας» συνολικού προϋπολογισμού 23.600.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στην προσφυγή που οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού από την ΕΑΔΗΣΥ,  υπογραμμίζοντας πως εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση τα εγκεκριμένα πρότυπα διακηρύξεων.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  επίσης τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

«Αποκατάσταση βατότητας – βελτίωση – συντήρηση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

«Ασφαλτικές εργασίες στην επαρχιακή οδό Γλυκή – Τσαγγάρι», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ

«Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στην 3η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων από θέση «Στάρια» μέχρι γέφυρα Τσιμόβου», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ

Αποκατάσταση βατότητας – βελτίωση – συντήρηση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Πέρδικας – Πάργας προς Άγιο Αθανάσιο», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

«Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Βροσύνα – Λεπτοκαρυά – Καλλιθέα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

«Άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων βλαβών στην επαρχιακή οδό Γέφυρα Νάτση Φιλιατών – Δάφνη – Κεραμίτσα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

«Κατασκευή αρδευτικής διώρυγας του Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικού», προϋπολογισμού 31.520 ευρώ.

«Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της 14ης επαρχιακής οδού προς Βασιλόπουλο», προϋπολογισμού 51.000 ευρώ.

 

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Από την Ο.Ε. ελήφθησαν επίσης αποφάσεις που αφορούν το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ενόψει της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν πιστώσεις για την Π.Ε. Άρτας (30.000 ευρώ) και για την περιοχή Σαγιάδας Π.Ε. Θεσπρωτίας (12.400 ευρώ).

Επίσης, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για τη συλλογική καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2023, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 93.656 ευρώ.

Έγκριση σύμβασης για «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Δίκτυο Οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας»

Στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Δίκτυο Οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας» προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.131.235,74 ευρώ.

Σύμφωνη γνώμη για την Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος» διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων  – Τμήμα 7: Επιβατικό όχημα 5θυρο βενζινοκίνητο», προϋπολογισμού 33.106,83 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Αρταίων».

Εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων θα διεξαχθούν:

Για αρχική χορήγηση αδειών την Πέμπτη 25/05/2023 και

Για ανανέωση αδειών την Πέμπτη 11/05/2023

Στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφέρειας Ηπείρου στις 09:00 π.μ..