Επέλαση του καύσωνα απο άυριο μέχρι Κυριακή-Τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Με άγριες διαθέσεις θα “φύγει”τελικά ο Ιούνιος, καθώς όλα δείχνουν ότι από αύριο Τετάρτη θα αρχίζουν να κινούνται προς την περιοχή μας θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, ανεβάζοντας αρκετούς βαθμούς τον υδράργυρο. Πιο αναλυτικά:
Η Τετάρτη (28/6) θα είναι γενικά μια ηλιόλουστη ημέρα, με μόνο λίγες σποραδικές νεφώσεις στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, έτσι θα φτάσει το μεσημέρι τους 36 βαθμούς στα πεδινά, αλλά και σε αρκετές ημιορεινές περιοχές, τους 33 στα παραθαλάσσια και στους 32 στα ορεινά τμήματα,. Τη νύχτα, ξημερώματα Πέμπτης, δεν θα δροσίσει αρκετά όπως τις προηγούμενες ημέρες, έτσι ο υδράργυρος δεν θα πέσει κάτω από τους 24 βαθμούς στα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται περί τους 19 με 20 βα8μούς Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απ τα νοτιοδυτικά έως και 3 μποφόρ.
Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα 3 με 4 βαθμούς, έτσι θα αγγίξει τους 38 με 39 βαθμούς σε πεδινές περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας που δεν επηρεάζονται από την θαλάσσια αύρα. Στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς.
Το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο το κύμα ζέστης θα πάρει τα χαρακτηριστικά καύσωνα για ορισμένες περιοχές της Ηπείρου, καθώς το μεσημέρι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ υψηλές τιμές θα έχει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Από το απόγευμα της Κυριακή, και κυρίως τη Δευτέρα ο καιρός φαίνεται να δροσίζει αρκετά, καθώς αναμένουμε πτώση τους υδραργύρου 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.