Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο- Η λαχταριστή συνταγη του Chef Γαβριήλ Τσεσμετζή

Σήμερα σας έχω μια συνταγή που θα λατρέψετε γιατί όλοι αγαπάνε το αρνάκι και όχι μόνο το Πάσχα. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι ιδανικό για να ζεστάνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μερίδες 4 . Βαθμός δυσκολίας 4 . Χρόνος προετοιμασίας 25’. Συνολικός Χρόνος 2:30’ .

Συστατικά:

1,5 κιλό Αρνάκι μπούτι σε μερίδες .

100γρ Ζωμό λαχανικών

3 Σαλάτες μαρούλι χοντροκομμένο

1κ.γ. κύμινο

2 Ματσάκια μικρά φρέσκο κρεμμυδάκι

1,5 Λίτρο νερό

50γρ άνηθο

2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

60ml Ελαιόλαδο

50ml Λευκό κρασί

Αλάτι , Πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης:

Σε μία σωτέ κατσαρόλα (πλατιά βαθιά) βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το αρνάκι αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει πολύ καλά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά το αρνάκι και στην κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασάκι μας ενώ παράλληλα ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας . Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών και το νερό, το κύμινο, τα λεμόνια το αρνάκι , σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 2 ώρες ενώ ελέγχουμε ανά μισή ώρα μη σωθούν τα υγρά.

Μετά τις δύο ώρες ανοίγουμε ,προσθέτουμε το κρεμμυδάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο , τον άνηθο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας 2 κρόκους αυγού και χυμό από ένα λεμόνι .

Τελευταία προσθέτουμε τα μαρούλια και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν .

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά δύο κουτάλες από το ζουμάκι και στη συνέχεια ενσωματώνουμε στην κατσαρόλα μας.

Συνοδεύουμε με φετούλες ψημένο ψωμάκι ..

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση…

Γρήγορο tip : Το αυγολέμονο είναι προαιρετικό. Αν δε σας αρέσει είναι το ίδιο απολαυστικό φαγάκι και χωρίς αυτό.