Αύριο ανακοινώνεται το νέο Fuel Pass

Την Τρίτη αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass, τη δεύτερη επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα.

Το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, αλλά και οι δικαιούχοι αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, το νέο πακέτο μέτρων, που θα αφορά αποκλειστικά τα καύσιμα, προβλέπει τα εξής:

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
Το μέτρο του Fuel Pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Σε εξέλιξη η εφαρμογή του power pass, ξεκινάει η επιδότηση για τις ηλεκτρικές συσκευές

Ηδη βρίσκεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή η εφαρμογή του power pass. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπ. Ψηφιακής, από τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 8.00, το πρωί της Δευτέρας -δηλαδή σε περίπου 60 ώρες, έχουν υποβληθεί 235.000 αιτήσεις στο Power Pass για την επιδότηση των αυξήσεων στο ρεύμα.

Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σε λειτουργία θα τεθεί από αύριο, Τρίτη, η πλατφόρμα του προγράμματος απόσυρσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών. Μέσω του ελκυστικού προγράμματος οι πολίτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές, και συγκεκριμένα ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/ayrio-anakoinonetai-neo-fuel-pass-poia-tha-einai-i-epidotisi-sta-kaysima-poioi-tha-einai-oi”>Αύριο ανακοινώνεται το νέο Fuel Pass: Ποια θα είναι η επιδότηση στα καύσιμα, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι – iefimerida.gr</a></p>