Για τον Γιώργο….

Σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της…λεγόμενης Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων. Ενός δρόμου, ο οποίος στην ουσία είναι ενας φαρδύς αγροτικός δρόμος, χωρίς διαγραμμίσεις, χωρίς κόμβους και με παράνομες κάθετες οδούς. Τα τελευταία χρόνια θρηνήσαμε θύματα στο δρόμο αυτό. Και πρίν λίγες ημέρες, ένα 30χρονο παλληκάρι, ο Γιώργος, τον οποίο δεν γνώριζα προσωπικά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο σε αυτόν τον κ@λόδρομο.

Έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του άτυχου παλληκαριού. Κι εγώ οδηγώ μοτοσυκλέτα πάνω απο 20 χρόνια και ξέρω τις κακοτοπιές της περιοχής και όχι μόνο. Θα μπορούσα άνετα να ήμουν εγω στη θέση του. Ή οποισδήποτε άλλος που δυστυχώς πρέπει να περάσει απο εκεί.

Ποιός έχει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση του δρόμου αυτού;

Ποιός παρέλαβε το έργο τολμώντας να ανακυρήξει αυτό το… έκτρωμα Περιφερειακό δρόμο;

Ποιός άφησε τις παράνομες κάθετες οδούς για να εξυπηρετούνται κάποιοι;

Και το πιο σημαντικο: Τί πρέπει να γίνει τώρα ώστε να μην θρηνήσει καμία άλλη μάνα, καμία σύζυγος, κανένα παιδί στο μέλλον;

Ειλικρινά δεν περιμένω απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Γιατί κανείς δεν έχει τα κ@κ@λα να το κάνει. Απαιτώ όμως, όπως και όλοι οι Γιαννιώτες, να δοθεί τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, είς μνήμην του Γιώργου, που τόσο άδικα έφυγε απο τη ζωή, εξαιτίας λαθών και εγκληματικών παραλείψεων ΑΛΛΩΝ, και όλων των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την καρμανιόλα.

Σε άλλη περίπτωση το αίμα των αθώων συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους θα βαραίνει τον ύπνο σας και όχι μόνο…

ΥΓ. Γιώργο, μπορεί να μην είχα την τύχη να σε γνωρίσω απο κοντά, αλλά σε ένιωσα δικό μου άνθρωπο, φίλο και αδελφό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου και να δώσει παρηγοριά στους δικούς σου ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την απώλεια σου.

Όποιος μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση του Γιώργου, ας κλείσει τα μάτια του και ας σκεφτεί…Θέλει τεράστια δύναμη να το κάνεις αυτό. Όταν όμως τα σκεφτείς όλα, τότε θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Και όσο είμαστε εδω, θα παλέψουμε απο το δικό μας μετερίζι να μπεί ενα τέλος στην κοροϊδία και να διορθωθεί ο δρόμος αυτός.