Γ. Στέφος για το Ελληνικό: “Οι μάσκες έπεσαν”

Οι μάσκες έπεσαν. Χιλιοειπωμένο και παρωχημένο αλλά πολύ αποτελεσματικό για τη σημερινή ομιλία Γεωργιάδη στη Βουλή στη συζήτηση για το Ελληνικό. Η τοποθέτηση Γεωργιάδη μόνο για το Ελληνικό δεν ήταν. Με φωνή στεντόρεια, παρόλο που αυτή τη φορά δεν πουλούσε βιβλία, μας έκανε μαθήματα για την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς είναι η δικαιολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού για την ανικανότητά που επέδειξε στην διαχείριση των πραγμάτων της χώρας. Είναι η ακροδεξιά αντίληψη -αυτός κι ο Βορίδης είναι από τους κυριότερους εκφραστές της- ότι για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας, η αριστερά φέρει την κύρια ευθύνη. Γιατί, ως γνωστόν, η αριστερά δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τον κρατισμό, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, η αριστερά προκάλεσε τη διαπλοκή, η αριστερά διαχειριζόταν την οικονομική κατάσταση της χώρας με τον άκρατο δάνειο καταναλωτισμό και είναι η αριστερά αυτή που καλλιέργησε την ανομία, την ατιμωρησία και την έλλειψη αρχών στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο της χώρας. Κι όλα αυτά έγιναν γιατί η αριστερά κυβέρνησε τη χώρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης. Η πραγματικότητα, που επικαλέστηκε ότι υπερισχύει έναντι της αριστεράς, αντιστράφηκε πλήρως για να βολέψει τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τις δικές του και του κόμματός του. Η Ελλάδα, μας είπε, έμεινε πίσω εξαιτίας των πεζοδρομίων. Προφανώς εννοούσε των διαδηλώσεων στους δρόμους αλλά ο καθένας με ό,τι είναι συνηθισμένος. Για τον “δημοκράτη”, η έκφραση της αντίδρασης των πολιτών είναι οπισθοδρόμηση.

Σε κάποιο άλλο σημείο του παραληρήματός του, ο ανεπάγγελτος κατηγόρησε σωρηδόν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για καρεκλολαγνεία. Αυτός που έχει αλλάξει τις κομματικές του τοποθετήσεις ανάλογα με τις προοπτικές που του έδινε κάθε φορά ο κομματικός σχηματισμός για να βγει βουλευτής, που από αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη έγινε συνεργάτης και υπουργός του Σαμαρά.

Ας έρθουμε όμως και στη ουσία των πραγμάτων. Αν ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μας έλυσε κάθε απορία, ο Γεωργιάδης απλώς επιβεβαίωσε την επιλογή ακόμα πιο ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη Ν.Δ. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει την ίδια πολιτική που άσκησε ο τωρινός αρχηγός της όταν ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση του κεφαλαίου και την φτωχοποίηση ακόμη περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων. Κι ο Μητσοτάκης ανέλαβε την “ιστορική ευθύνη” να την εφαρμόσει για τη σωτηρία της χώρας. Η μοναδική του ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα είναι να την αφήσει ήσυχη.