Δάσκαλε που δίδαξες…..

Αγαπητοί μετά απο ενα εύλογο διαλλειματάκι για να φορτίσουμε μπαταρίες και να ανασυνταχθούμε γενικότερα, δηλώνω και πάλι παρών στις επάλξεις.

Η αλήθεια είναι οτι είχα κατα νου να γράψω για δυο-τρία πραγματάκια που κέντρισαν το ενδιαφέρον μου αυτές τις μέρες, αλλά προέκυψε ενα ωραίο και πιπεράτο και σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με αυτό αλλάζοντας το ύφος της συγκεκριμένης στήλης γιατί συστυχώς το απαιτούν οι συνθήκες.

Όπως γνωρίζετε, σήμερα η Ελλάδα βγήκε απο τα μνημόνια, μετα απο χρόνια μαυρίλας και καταχνιάς. Βρήκαμε την Ιθάκη μας επιτέλους, που θα πεί και αύριο ο Τσίπρας στο ομώνυμο νησί, απο όπου θα κάνει το διαγγελμά του προς τον πολύπαθο λαό. Το γεγονός αυτό, απο οτι φαίνεται κάποιοι στην Κουμουνδούρου ή και δεξιά-αριστερά (χωρίς να είναι τυχαία η επιλογή των λέξεων) σκέφτηκαν οτι είναι μια καλή ώρα να αρχίσουμε να μοιράζουμε σε ημέτερους κρατικό χρήμα. Άλλωστε και ενόψει ΔΕΘ, μπαίνουμε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, ή οποία μπορεί να κρατήσει έως και ενα χρόνο, με οτι αυτό συνεπάγεται.

Εμφανίστηκαν λοιπόν ώς δια μαγείας διαφημιστικές καταχωρίσεις σε ιστοσελίδες, κρατικών φορέων και μή κρατικών φορέων (ελεγχόμενων όμως ) τις τελευταίες ημέρες. Θα μου πείτε, και πού είναι το κακό; Ούτε εγω προσωπικά βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.

Αν θυμάστε όμως στο Νόμο Παππά, απαραίτητη προυπόθεσει για να μπορεί κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης να λάβει κρατικό χρήμα για διαφημίσεις, είναι καταρχήν να είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο emedia στο οποίο είναι καταχωρημένες οι πραγματικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ενημέρωση, που έχουν φυσική έδρα,που κόβουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε όλα, που δεν χρωστάνε σε δημόσιο κλπ κλπ.

Και να που η έρευνα δέιχνει οτι οι ιστοσελίδες αυτές ΔΕΝ ανήκουν σε αυτό το μητρώο, το οποίο απο οτι φαίνεται παρακάμφθηκε για να ενισχυθούν αυτοί που κάποιοι θέλουν.

Άρα δηλαδη ουσιαστικά στα σκουπίδια ο νόμος Παππά σχετικά με την κατανομή των κρατικών διαφημίσεων και συνεχίζουμε απτόητοι ότι ακριβως έκαναν και οι προηγούμενοι. Δάσκαλε που δίδαξες δηλαδή,εξ’ου και ο τίτλος του άρθρου.Να που όμως έπεσαν και οι πρώτες καταγγελίες για το γεγονός. Να που θα πέσουν κι άλλες τις επόμενες ημέρες. Και τώρα τι θα κάνετε κύριοι;; Πώς θα το μαζέψετε; Η νομίζετε οτι θα ξεφουσκώσει και θα συνεχίσετε το ίδιο έργο με άλλες εκδοχές; Αν πραγματικά το νομίζετε αυτό, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι τους επόμενους μήνες. Αλήθεια αυτό να έπεσε στην αντίληψη του κου Παππά;; Ιδού η απορία….

Με εντολή ποιού έγινε αυτό;

Και κάτι ακόμη; Ρητορικό ναι μέν το ερώτημα, αλλα ερώτημα. Ψάχνει κανείς απο τα επιτελεία των κυβερνόντων στατιστικά στοιχεία των καταχωρήσεων που πληρώνουν με τα λεφτά του Κράτους; Δηλαδή έτσι ρε παιδί μου με τη λόγική, αφου τα σκάω στον δικό μου κάστε να δω κιόλας τι απήχηση έχουν τα λεφτα που έδωσα; Οχι τίποτε άλλο γιατι βλέπεις σάιτ με 30.000 η 90.000 φίλους στο facebook και λές α ωραία, είναι και δικός μου, γράφω και στα @@@ μου το Νόμο Παππά θα το δεί και ένα σωρό κόσμος και θα γίνει η δουλεια. Είναι όμως έτσι; Η μήπως δεν τους έχει πει κανείς τίποτα για τα αγοραστά likes;; Ή μήπως τελικά αυτό θέλουν και αυτοί;;; Γιατι κύριοι αυτό είναι το εύκολο.

Απλά εσείς ΔΕΝ κάνετε.

Θα επανέλθω σίγουρα στο θέμα γιατί είμαι σίγουρος οτι αυτή η σάπια προσπάθεια θα συνεχιστεί. Σας βλέπουμε κύριοι. Και δεν σας βλέπουμε μόνο εμείς.

Εις το επανιδείν