Δίπλωμα οδήγησης: Νέα αποχή των εξεταστών σε όλες τις Περιφέρειες

Νέα αποχή των εξεταστών – υπαλλήλων των Περιφερειών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 21/1/2019 έως και την Παρασκευή 25/1/2019, προκηρύσσει η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, στη σχετική με την προκήρυξη της αποχής ανακοίνωση κάνει λόγο, κυριότερα, για τη συνέχιση της μη πληρωμής των δεδουλευμένων.

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 21/1/2019 έως και 25/1/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών (Περιφερειάρχη Αττικής κ.α.) για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

aftodioikisi.gr