Διάγγελμα Κάμερον κατά του Brexit: Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν φύγουμε από την ΕΕ

Με διάγγελμα του στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον απευθύνθηκε στους πολίτες δύο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν κατά του Brexit, προειδοποιώντας τους ότι η έξοδος της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη. «Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητώντας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να σκεφτούν σοβαρά τις προοπτικές των παιδιών τους την ημέρα του δημοψηφίσματος. «Τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να αναστρέψουν αυτή την απόφαση αν φύγουμε από την ΕΕ. Σκεφτείτε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών σας και των εγγονιών σας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

«Για έξι χρόνια είχα την ευθύνη και την τιμή να είμαι ο πρωθυπουργός σας και θέλω να σας πω γιατί κάνοντας αυτή τη δουλειά νιώθω τόσο έντονα γιατί η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Πάνω από όλα έχει να κάνει με την οικονομία μας, θα είναι ισχυρότερη αν μείνουμε, θα είναι πιο αδύναμη αν φύγουμε. Και αυτό είναι τεράστιο ρίσκο για τη Βρετανία, τις βρετανικές οικογένειες, τις βρετανικές δουλειές και είναι μη αναστρέψιμο, δεν γυρίζει πίσω», τόνισε ο Κάμερον, επισημαίνοντας πως ο ίδιος και κάθε εν ζωή πρωθυπουργός πιστεύουν ότι οι Βρετανοί είναι πιο ασφαλείς εντός της ΕΕ, ενώ τόνισε πως οι Βρετανοί δεν παραιτούνται.