“Διαμαντένια” πρόκριση για Αμπελόκηπους 3-2 το Βελισσάριο

Με χιτσοκικό τρόπο πήραν το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι Αμπελόκηποι μετά τον εκπληκτικό ημιτελικό κόντρα στον Α.Ο.Β. Το δεύτερο μέρος του αγώνα προσέφερε σπουδαίες συγκινήσεις, με το Βελισσάριο να ισοφαρίζει δύο φορές, αλλά τον Διαμαντόπουλο να χαρίζει την ιστορική πρόκριση στην ομάδα του, με καρφωτή κεφαλιά στο 84ο λεπτό.
“Καλύτεροι οι Αμπελόκηποι, σέντρα… γκολ ο Χατζής!”
Το πρώτο μέρος δεν επεφύλλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τους Αμπελόκηπους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να φτάνουν περισσότερες φορές στα καρέ του Μάντζιου. Το πρώτο καλό σουτ ήρθε στο 25′ όταν ο Μπέτζιος έστρωσε εκτός περιοχής στον Νιτσιάκο, εκείνος κοντρόλαρε σε πρώτο χρόνο, έπιασε το σουτ, με τον Μάντζιο να μπλοκάρει την μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κολιάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Δούμας βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ίδια φάση στο 32′ (από την αριστερή πλευρά), αυτή τη φορά ο Δούμας γύρισε με το κεφάλι στο ύψος του πέναλντι, ο Γιαννούλης έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα πήρε ύψος, χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, παιρνόντας άουτ. Και ενώ το ματς όδευε προς την ισοπαλία, στις καθυστερήσεις ο Χατζής έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε ύψος, κατέβηκε απότομα με πορεία προς τα δίχτυα, ξεγελώντας τον Σκανδάλη (είχε κόντρα τον ήλιο) και κατέληξε στο βάθος των δικτύων για το 0-1.
“Ανατροπή με Λιπιώτη, ισοφάρισε ο Πανίδης, κεφαλιά – πρόκριση από Διαμαντόπουλο!”
Η επανάληψη ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο! Στο 57′ ο Κολιάκης βγήκε από τα δεξιά, λίγο πριν βγει η μπάλα άουτ, έκανε τη σέντρα, ο Μάντζιος που βρίσκονταν στο πρώτο δοκάρι δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, εκείνη πέρασε από πάνω του και κατέληξε στο πίσω δοκάρι και γκολ για το 1-1. Στο 75′ ο Διαμαντόπουλος μπήκε με ταχύτητα από τα αριστερά, έπιασε δυνατό σουτ, με τον Μάντζιο να αποκρούει με τις γροθιές.Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ολική ανατροπή για τους τυπικά γηπεδούχους. Ο Διαμαντόπουλος έκανε επέλαση από αριστερά, έκλεισε προς την περιοχή και με συρτή σέντρα βρήκε τον Λιπιώτη στην κίνηση με τον έμπειρο φορ να πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή νικώντας αμυντικούς και τερματοφύλακα για το 2-1. Το Βελισσάριο δε τα παράτησε και στο 82′ σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Χατζής βγήκε από τα δεξιά, έβγαλε υπέροχη σέντρα στον αμαρκάριστο Πανίδη (είχε εντολή μετά το 2-1 να περάσει σε θέση φορ), με τον υψηλόσωμο αμυντικό να πιάνει κεφαλιά στην αντίθετη γωνία του Σκανδάλη και να ισοφαρίζει σε 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το καλύτερο, όμως, το κρατούσαν οι Αμπελόκηποι. Στο 84′ ο Γιαννούλης εκτέλεσε μακρινό φάουλ, από το ύψος της σέντρας και δεξιά, οι αμυντικοί του Α.Ο.Β. έμειναν στάσιμοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο βραχύσωμος Διαμαντόπουλος ο οποίος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μάντζιο για το 3-2! Στα λεπτά που απέμειναν το Βελισσάριο πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να δημιουργεί κάποια καλή φάση στα καρέ των αντιπάλων.
Διαιτησία: Μπούμπας (Θανασιάς – Κόλλιας)
Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Γ. Λώλης): Σκανδάλης, Τσίντας, Διαμαντόπουλος, Κάχα, Δούμας, Γιαννούλης, Μπέτζιος, Καζνέσης (38′ λ.τρ. Ντόντης), Κολιάκης (84′ Παππάς), Νιτσιάκος, Γεωργίου (46′ Λιπιώτης)
Α.Ο.Β. (Α. Ζώης): Μάντζιος, Τσακανίκας, Ασωνίτης, Πανίδης, Αλεξίου, Κλιτσινάρης, Μπαλαντάνης (79′ Στάθης), Νάνος, Ζαμπέτας (76′ Μπιστιόλης), Νούσης, Χατζής