Διαμαρτυρία Δήμαρχου Πωγωνίου για τη μη ένταξη του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη του οδικού άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, απέστειλε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο φτωχός και παραμελημένος Νομός Ιωαννίνων μπαίνει, για μία ακόμη φορά, στο περιθώριο καθώς τίθεται εκτός των μεγάλων έργων που εντάσσει το Υπουργείο Υποδομών στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα και το νέο ΕΣΠΑ.

Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά διαφαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολύπαθη περιοχή της Ηπείρου.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί έργο μεγίστης σημασίας με διακρατική υπόσταση και προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των είκοσι πέντε μεγάλων έργων παρά το ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα και πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε εκ νέου το θέμα, αλλάζοντας τους χειρισμούς σας σε θέματα μείζονος σημασίας για την ακριτική Ήπειρο. Η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας δεν έχει την πολυτέλεια να ελπίζει για την εκτέλεση μεγάλων έργων μετά το 2020».