Διπλώματα οδήγησης: Νέα πενθήμερη αποχή των εξεταστών

Tο Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 12/11/2018 έως και 16/11/2018, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Η ΑΠΟΧΗ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Στην απόφαση αυτή συνεκτιμήθηκε:

Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

Η λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

Η λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και η μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Η κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

aftodioikisi.gr