Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ -Η Εθνοφρουρά στους δρόμους, απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από χέρια αστυνομικού, σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής Επικράτειας στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του CNN, παρότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ειρηνικά, η βία και τα έκτροπα έχουν προκαλέσει σκηνικό πολέμου σε δεκάδες πόλεις, που επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις.

Πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης αποφάσισε διώξεις εις βάρος του κινήματος «Antifa» ως τρομοκρατικής οργάνωσης που λειτουργεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.
Χιλιάδες συλλήψεις και Εθνοφρουρά στους δρόμους των ΗΠΑ
Περίπου 4.000 πολίτες συνελήφθησαν στις ΗΠΑ από την Τρίτη, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους διαδηλωτές. «Έχουμε αξιωματικούς με σπασμένα κόκαλα και μελανιές» σημείωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 26 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέβασαν στον δρόμο την Εθνοφρουρά, με περισσότερα από 17.000 μέλη της να απαντούν σε περιστατικά βία, που προκύπτουν στο περιθώριο ειρηνικών διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Εκατοντάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ στη Σάντα Μόνικα
Η αστυνομία της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως συνέλαβε περισσότερους από 400 διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των αναταραχών το βράδυ της Κυριακής σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ. Η Σάντα Μόνικα είναι μια από τις πόλεις των ΗΠΑ που επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το μεσημέρι για την επιχειρηματική ζώνη και από τις 4 το απόγευμα για τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-ethnofroyra-apagoreysi-kykloforias