Δ. Ζίτσας: Απάντηση Πλιάκου σε Γαρδίκο για τις καταγγελίες της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας»

 Αναλυτικά η απάντηση της παράταξης του Δημάρχου:

Κατανοούμε το άγχος και την αγωνία της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών. Επειδή όμως, για όλα υπάρχουν όρια και συγκεκριμένα για τις καταγγελίες τους,  επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Από τη σπουδή τους να καταγγείλουν τη Δημοτική Αρχή δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, πως για το υπό διαβούλευση σχέδιο Π.Δ. για τη λίμνη Παμβώτιδα ήδη έχει ορισθεί να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 22/01/2019. Προλαβαίνοντάς τους μάλιστα, έχουμε φροντίσει ύστερα από σχετική γραπτή επικοινωνία με το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού (συνημμένο το υπ’ αριθμ. 519/15-01-2019 έγγραφό μας) να διαβιβάσουμε την απόφαση με τις ολοκληρωμένες προτάσεις του δήμου Ζίτσας μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται μάλλον πως αγνοούν ότι η Δευτέρα 21 Ιανουαρίου είναι καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική Διαβούλευση ενώ όλοι οι φορείς μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο γραφείο του Υπουργού έως το τέλος του μήνα. Περίτρανη απόδειξη αυτού είναι πως η πλειοψηφία των φορέων που θα καταθέσουν προτάσεις συνεδριάζει μετά την 21η Ιανουαρίου. Επομένως ο Δήμος Ζίτσας είναι ο πρώτος Δήμος που φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το εν λόγω θέμα.
  • Όσον αφορά το διορισμό του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα περιμέναμε να συγχαρούν όχι το Δήμαρχο, αλλά την κυβέρνηση και την Π.Ε.Δ. γιατί επέλεξαν να εκπροσωπείται ο Δήμος Ζίτσας στο Φορέα, τη στιγμή που άλλοι εκφράζουν την πικρία τους για τη μη συμμετοχή τους. Αντ’ αυτού το σχολιάζουν δεικτικά, αποδεικνύοντας πως ενοχλούνται από το γεγονός ότι ο Δήμος Ζίτσας διεκδικεί επιτέλους και πετυχαίνει να αναβαθμίζεται συνεχώς, φεύγοντας από τη θέση του ουραγού που κάποιοι τον είχαν τοποθετήσει τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει πως, μικροψυχία και αυτοδιοίκηση δεν συμβαδίζουν, εκείνοι όμως με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους αποδεικνύουν διαρκώς ότι γίνονται όλο και πιο μικρόψυχοι.
  • Τέλος, για την υποβολή μελετών για χρηματοδότηση, τους επισημαίνουμε πως οι ρόλοι είναι διακριτοί στην Αυτοδιοίκηση. Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή ασκεί διοίκηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και όργανα και δε συναποφασίζει με την αντιπολίτευση.  Για να πάψει επιτέλους η «καραμέλα» περί έλλειψης σχεδιασμού και προγραμματισμού ας μας ενημερώσουν για το σχέδιο που είχαν εκπονήσει εκείνοι ως διοίκηση την  τετραετία 2010-2014 και άφησαν πίσω τους.

Κλείνοντας τους τονίζουμε ότι στη δημοκρατία μας οι πολίτες είναι εκείνοι που ορίζουν ποιος απέρχεται και τους υπενθυμίζουμε την παροιμία του  λαού μας που λέει: «Οι πολλές οι μαμές βγάζουν το παιδί στραβό»  και ο νοών νοείτω….