Είναι ανάγκη να βαδίσει ενωμένη η Αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο Θ. Μπέγκας ενόψει της κρίσιμης Γ.Σ. της ΚΕΔΕ

Την πολιτική του θέση για την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα στην Αθήνα με θέμα τις αλλαγές στον Καλλικράτη, διατύπωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μια ευχή με πολιτικό νόημα έδωσε ο Δήμαρχος για τη διαδικασία της Δευτέρας την οποία χαρακτήρισε “μείζον γεγονός”:
“Εύχομαι η Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να βαδίσει ενωμένη στις διεκδικήσεις της οι οποίες είναι δίκαιες και θα υπάρξει μια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν στο νέο Καλλικράτη και γενικά στη διοικητική μεταρρύθμιση.
Θεωρώ ότι πολύ μεγάλη ευθύνη γι’ αυτή την ενότητα της Αυτοδιοίκησης έχει και η ηγεσία της ΚΕΔΕ. Πιστεύω θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί πραγματικά πρέπει να βαδίσουμε όλοι ενωμένοι.
Εμείς θα είμαστε παρόντες και θα είμαστε ενεργοί σε ότι αποφάσεις πάρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, γιατί οφείλουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της Αυτοδιοίκηση” ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου για την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο ο ίδιος όσο και οι αντιπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών.