Εγκαινιάστηκε το νέο PET-CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ó?????????????

Εγκαινιάστηκε χθες 28/03/2023, το νέο PET-CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα, του Διευθυντή προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κου Α. Καμπούρογλου και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου Γιάννη Καρβέλη.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ Μάξιμο.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο υφυπουργός κος Γ. Αμυράς, οι βουλευτές κος Σ. Καλογιάννης και κα Μ. Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κος Δ. Παπαγεωργίου, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Γ. Νικόπουλος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Α. Μπατιστάτου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κος Θ. Παπακώστας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κος Σ. Λιάπης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κος Σ. Κονιτσιώτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Διευθυντές κλινικών του ΠΓΝΙ, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και πλήθος εργαζομένων.

Την παρουσίαση του PET – CT έκανε η Επίκουρη Καθηγήτρια κα Χρύσα Σιόκα.

Ως Διοίκηση, θέλουμε αρχικά να ευχαριστήσουμε, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη δωρεά του PET/CT και να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά, εκ μέρους και όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για τη σημαντική δράση του, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία της δημόσιας υγείας, όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, εκεί που ενδεχομένως η προσφορά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ΑΞΙΑ.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι η ενέργεια του Ιδρύματος θα εκτιμηθεί εξίσου από το σύνολο των συμπολιτών μας, μια δωρεά της τάξεως του 1.800.000 ευρώ, η οποία είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, κυρίως προς τους κατοίκους της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων νήσων, που χρειάζονται –ή θα χρειαστεί- να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση, με πολλαπλές ωφέλειες, αφού οι συμπολίτες μας δεν θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν σε άλλα Νοσηλευτικά ιδρύματα, μακριά από τον τόπο τους, και χωρίς περαιτέρω «οικονομική, χρονική και ψυχολογική» επιβάρυνση.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη στήριξη της στελέχωσης με το απαιτούμενο προσωπικό, με σκοπό τη πλήρη λειτουργία του.

Οφείλουμε, όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που αγκάλιασε και εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, προπάντων όμως μη λησμονούμε, ότι από αύριο, είναι αυτοί που καλούνται, εν τοις πράγμασι, να συνεχίσουν να διατηρούν «τη δωρεά αυτή χρήσιμη» για την κοινωνία και για την περιοχή υγειονομικής μας ευθύνης και όχι μόνο.

Είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα σταθούν στο ύψος της Αποστολής τους, με την επαγγελματοσύνη τους, την υψηλή κατάρτισή τους αλλά προπάντων με τη θέληση τους για προσφορά στο συνάνθρωπο.

                

                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ