Εκπαιδευτήρια “Γένεσις”:Πρόσφεραν καπάκια αλληλεγγύης και χαμόγελα αισιοδοξίας στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Σε ένα διαφορετικό μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου και της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, που επισκέφτηκαν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 το τοπικό Παράστημα της ΕΛΕΠΑΠ. Η Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων λειτουργίας του τοπικού Παραρτήματος, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές. Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Νατάσα Μπέγκα και η διευθύντρια κα Βασιλική Μάστακα, τους ενημέρωσαν για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται και τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά της περιοχής, ενώ οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές που δημιούργησαν με τα παιδιά του τοπικού Παραρτήματος, κατανόησαν τις αρχές, τις αξίες και τη σημασία του σεβασμού της διαφορετικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

 

Ταυτόχρονα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ παρέδωσαν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ποσότητα 260 κιλών από πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν από την αρχή της χρονιάς για κοινωνικό σκοπό στο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Η δράση στην οποία συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, φέρει τον τίτλο: “Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς”, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε αυτή συμμετέχουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΜΕΡΙΜΝΑ, ο Δήμος Ιωαννιτών, το νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, τα “SEP Markets Παπαδόπουλος”, πολλά σχολεία, επιχειρήσεις φορείς αλλά και πολίτες της περιοχής. Την περασμένη χρονιά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σε συνεργασία με την εταιρεία “SEP Markets Παπαδόπουλος”, μέσα από τη συγκέντρωση και ανακύκλωση περίπου 1,5 τόνου πλαστικών καπακιών μπουκαλιών και άλλων πλαστικών συσκευασιών εξασφάλισαν την αγορά δύο αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία δόθηκαν στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Νεομάρτυς Γεώργιος» Ιωαννίνων και στο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας.

 

Φέτος τα πλαστικά καπάκια που θα συγκεντρώνονται θα καταλήγουν στην ΕΛΕΠΑΠ και τη ΜΕΡΙΜΝΑ, ώστε να αγοραστούν πολύτιμα υλικά για τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές δεξιότητες.