Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Σήμερα οι ανακοινώσεις από την Οξφόρδη

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το Bloomberg, μάλιστα, σε δημοσίευμά του με το καθηλωτικό ερώτημα «μήπως είναι αυτό;», αφιέρωσε 4.500 λέξεις για να εξηγήσει στους αναγνώστες του γιατί το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει πιθανότητες να «χτυπήσει» στη ρίζα του τον κορωνοϊό.

powered by Rubicon Project
Το ελπιδοφόρο εμβόλιο της Οξφόρδης
Στο εκτενές του ρεπορτάζ, το Bloomberg εστιάζει στο εμβόλιο της ομάδας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της οποίας ηγείται η 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, μητέρα τριών παιδιών. Τα παιδιά -τρίδυμα, 21 ετών- αποφάσισαν να συμμετέχουν στην έρευνα της μητέρας τους για το «χρυσό» εμβόλιο και έλαβαν δόση δίχως να εμφανίσουν παρενέργειες.

«Τον Απρίλιο, η Οξφόρδη έκλεισε μια συμφωνία με τον βρετανικό γίγαντα της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca Plc, ώστε να εξασφαλίσει την παραγωγή και την παγκόσμια διανομή, καθώς και να “τρέξει” περαιτέρω μελέτες στον πλανήτη. Η AstraZeneca συμφώνησε να μην διανείμει το εμβόλιο σε μη κερδοσκοπική βάση κατά τη διάρκεια της κρίσης, αν αποδειχθεί αποτελεσματικό, και πέτυχε συμφωνίες με πολλούς παρασκευαστές ώστε να φτάσει τα 2 δισ. δόσεις» σημειώνει το Bloomberg.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, εργάστηκε στην «αφάνεια» για δυο δεκαετίες και πλέον το όνομά της δοξάζεται στον βρετανικό Τύπο. Η ίδια, όπως αναφέρει το Bloomberg, θεωρεί τη δημοσιότητα ως ένα περισπασμό, όμως πλέον ηγείται της πιο ελπιδοφόρας μελέτης για το εμβόλιο που θα «σβήσει» τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο της Οξφόρδης βρίσκεται ήδη «μίλια» μπροστά καθώς μπαίνει στη Φάση 3, το τελικό στάδιο, κατά το οποίο θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και στις ΗΠΑ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-simera-oi-anakoinoseis-embolio-oxfordis