Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής…

Κι εκεί που τα τελευταία 2-3 χρόνια έγιναν κάποια έργα στην Ήπειρο και τελείωσαν οι μεγάλοι οδικοί άξονες( όπως τελειωσαν βέβαια γιατι και αυτοί μισές δουλειές είναι ουσιαστικά), η Ήπειρος και πάλι επιστρέφει στα παλιά και ίσως εκεί που τις αρμόζει για τις επιλογές της.Στην τελευταία θέση και στα έργα, στην ανυποληψία κλπ…

Είδαμε κι εμείς οι Ηπειρώτες μετα απο δεκάδες χρόνια δυο δρόμους να μας βγάλουν απο το περιθώριο επιτέλους και καλομάθαμε, αλλά πλέον επιστροφή στη…φάπα.

Και εξηγούμαι.

Πρώτα ηρθε το κόψιμο της συνέχειας της Ιόνιας οδού. Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά ΦΑΑΑΑΑΠ έρχεται και δεύτερη φάπα που ουσιαστικά μας λέει οτι φυσικό αέριο δεν θα δουμε στα μέρη μας ουτε το 2050.

Παρατηρώ γελώντας και όχι μόνο εγω Περιφέρεια και Δήμο να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους. Φυσικά κατόπιν εορτής όπως πάντα. Το γέλιο βέβαια είναι πικρό γιατι στο τέλος ο λογαριασμό θα έρθει σε εμάς, που εν έτει 2020 και για πολλά πολλά χρόνια ακόμη δεν θα έχουμε πρόσβαση στο φυσικό αέριο για παράδειγμα. Και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε σαν μ@λ@κες πετρέλαιο,ξύλα, κλπ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι όμως μηδέν. Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής που λέμε. Και όχι απλά ελλιπής, αλλά πια επικίνδυνα ανίκανος. Η φράση αυτή απευθύνεται με τη σειρά εμφάνισης. Πρώτα στην Περιφέρεια, έπειτα σε όλους τους βουλευτές της Ηπείρου των τελευταίων 20 ετών και στους εκάστοτε Δήμους.

Βγαίνει λοιπόν για το δρόμο η Περιφέρεια και λέει, μη σκάτε θα τον κάνουμε μόνοι μας. Βγαίνει ο Δήμος Ιωαννιτών και λέει συστράτευση τώρα μήπως και σώσουμε κάτι και οτι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών.

Εμ πότε θα έρθει αυτή η ευλογημένη (ξέρετε οτι τί πραγματικά θέλω να γράψω εδω) ώρα;;

Ευθύνη σαφώς έχουμε και εμείς οι πολίτες. Γιατί στην τελική εμείς επιλέξαμε λάθος ανθρώπους να μας εκπροσωπούν. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Και ίσως να το ξανακάνουμε πάλι στο μέλλον. Μας αρέσει που είμαστε τελευταίοι σε όλα; Που είμαστε πίσω απο όλα; Που ακολουθούμε πάντα σαν…ουρά τις εξελίξεις; Τοσο μαζόχες πια;;

Γιατι κανείς απο τους φορείς που ακολούθησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Πράμαντα δεν του άνοιξε την κουβέντα; Παρά μόνο γελάκια και αναρτήσεις;;Γιατί κανείς δεν του έθεσε ευθέως τα δύο σοβαρότατα αυτά θέματα; Για πλάκα του βγήκε του Πρωθυπουργού η επίσκεψη. Βαθμός δυσκολίας μηδεν.

Πώς θα σε υπολογίσει ο άλλος μετά; θα σε έχει δεδομένο. Και όλοι βλέπουμε τόσα χρόνια τα επακόλουθα αυτού….

Τρανή απόδειξη για να δείτε πόσο μας…..υπολογίζουν είναι και τα χρήματα που έπεσαν στα τοπικά ΜΜΕ απο την περίφημη λίστα Πέτσα. Σου λέει αυτούς εδώ δεν πρέπει κάν νατους πληρώσουμε. Κάνουν τη δουλειά κι έτσι.Θα δείτε επίσης οτι εμείς δεν είμαστε στη λιστα. Και δεν είμαστε γιατί θεωρήσαμε οτι οι προβολές αυτές έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σε πληρώσει το κράτος. Κάποιοι τους ξέρουν καλα….

Να δώ τώρα τι θα πεί ο περιφερειάρχης, που απο οτι φαίνεται του καλάρεσε η τηλεδιάσκεψη και οι….ευκολίες της, για το Φυσικό αέριο. Τι θα πουν οι βουλευτές της ΝΔ που εκτός απο μόστρα δεν βλέπω να κάνουν κάτι άλλο.Επιστροφή στην κανονικότητα που λέμε….

Να σας πω εγώ. Τίποτα. Αλλα και τι να πουν; Οτι αδυνατούν να κάνουν τα αυτονόητα;Οτι επι των ημερών τους θα μείνουμε και χωρίς φυσικό αέριο;οτι δεν ήρθε και δεν θα έρθει ποτέ τρένο στην Ήπειρο; Οτι η Ιόνια θα μείνει εκεί που έφτασε;Τί;;

Αλλά ξέχασα. Εμείς εδώ έχουμε φέτα και…κασκαβάλ. Τα άλλα όλα τα γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και η νέα γενιά τι χρωστάει; Ποιός θα μου το απαντήσει αυτό; Γιατί να μην εχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν το Φυσικό αέριο; Γιατι να ζήσουν σε μια περιοχή που δεν σου προσφέρει καμία δυνατότητα εξέλιξης;

Το παραμύθι εδω τελείωσε αγαπητοί. Ας ξυπνήσουμε όλοι τώρα αν και ήδη είναι αργα. Δεν είμαστε στη δεκαετία του 50 που γίνεται πολιτική με άσφαλτο και όλα κομπλέ. οι εποχές αλλάζουν ραγδαία. Πρεπει ν αλλάξουμε και εμείς. Μήπως και σώσουμε τίποτα για τις επόμενες γενιές. Όποιος δεν μπορεί απο τους τοπικούς άρχοντες, ας έχει την ευθυξία και ας πάει σπιτάκι του μια ώρα αρχίτερα. Χάρη θα μας κάνει.Αλλά έχει τα…κότσια;; Σιγά μην τα χει….

Εμείς απαιτούμε αποτελέσματα. Ορατά. Με συναίνεση ή χωρίς. Κάποιος να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι για το καλό της Ηπείρου.Με κάθε κόστος. Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι. Φτάνουν οι υποτελείς και τα…κατάλοιπα της διακυβέρνησης του Αλή Πασά. Πέρασαν τόσα χρονια πια δι@ολε!! Έλεος.

Υ.Γ. Ας παρακαλάμε να μην φουντώσει ο κορωνοιός στην Ήπειρο. Γιατί με την…οργάνωση που γενικά έχουμε και σε όλα τα άλλα τα βλέπω πολύ σκουρα τα πράγματα….