Ιωάννινα: Εορτασμός Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Σε μια «γνωριμία» με τις μαίες και τους μαιευτές των Ιωαννίνων καλεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στο ισόγειο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης τις έγκυες και τις νέες μητέρες της περιοχής ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Ιωαννίνων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Τη φετινή χρονιά, ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων αποφάσισε να εορτάσει την εβδομάδα αυτή με μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού και ιδιαίτερα, των νέων και μελλουσών μητέρων για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, καθώς και να παρέχει κάθε βοήθεια που μπορεί, ώστε να τον υποστηρίξει.

Έτσι, μέλη του Συλλόγου θα υποδεχθούν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον φιλόξενο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε γυναίκα που θέλει να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θηλασμό, να λύσει κάθε απορία της ή να ζητήσει οποιαδήποτε συμβουλή.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα  Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Το σύνθημα για το 2016 είναι «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των κρατών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο του 2015.