Γεγονός η αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα-Ήδη στο Δρέπανο σύντομα στη Λούτσα

Η  ποιότητα ζωής των κινητικά αναπήρων βελτιώνεται με την υλοποίηση του έργου που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια, με γενικό τίτλο: “Διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα”.

Μέσω αυτού γίνεται πιο εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε δύο παραλίες της Ηπείρου. Σήμερα έγινε η τοποθέτηση της εγκατάστασης στην παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα γίνει τοποθέτηση της δεύτερης εγκατάστασης στην παραλία Λούτσας Πρέβεζας.

Το έργο περιλαμβάνει πύργο ελέγχου, στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι απαραίτητοι αυτοματισμοί και ο μηχανισμός κίνησης, φωτοβολταϊκό στοιχείο, αρθρωτοί σιδηρόδρομοι (ράγες) που συνδέουν τον πύργο της διάταξης με το τερματικό σημείο αποβίβασης στη θάλασσα- τερματικό σημείο, καλύμματα αρθρωτών σιδηροδρόμων, κουπαστή (χειρολισθήρα), φορείο κίνησης, ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα για τη μετακίνηση των ΑμεΑ προς το τερματικό σημείο και αντίστροφα, φωτεινή σηματοδότηση τμήματος της σιδηροτροχιάς που βρίσκεται εκτός νερού για τη σήμανση κατά τις νυκτερινές ώρες κλπ.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 73.800 ευρώ.