Ζελένσκι: Ελέγχουμε το Κίεβο -Ο στρατός μας αποκρούει τους εισβολείς

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό διαβεβαίωσε ότι ο στρατός αποκρούει ενεργά τις επιθέσεις των Ρώσων εισβολέων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό της Ουκρανίας.
«Μπορώ να ξεκινήσω αυτή την ενημέρωση με καλά νέα. Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά να ξέρετε ότι αμυνόμαστε για τη χώρα, τη γη και το μέλλον των παιδιών. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως στο Ντονέτσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους. Δεν είχαν κανένα πλεονέκτημα έναντι μας», είπε ο Ζελένσκι.

Μάλιστα, τόνισε πως «ο εχθρός χρησιμοποίησε τα πάντα εναντίον μας: πυραύλους, μαχητικά, drones, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, σαμποτέρ. Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού αεριωθουμένων, προσπαθώντας να καταστρέψουν εγκαταστάσεις ενέργειας. Έχουν πολύ άθλιες τακτικές».

Πηγή: iefimerida.grΖελένσκι: Ελέγχουμε το Κίεβο -Ο στρατός μας αποκρούει τους εισβολείς, σπάσαμε το σχέδιο της Ρωσίας – iefimerida.gr