Ηγουμενίτσα: Δεν έχει βρεθεί αρμόδιος για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων

Στην Ηγουμενίτσα παραμένουν τα τέσσερα ανήλικα προσφυγόπουλα από τη Συρία, ηλικίας από τεσσάρων έως 16 ετών, που βρέθηκαν τη Δευτέρα να περιφέρονται ασυνόδευτα πέριξ του λιμανιού της πόλης.

Μετά το θετικό στον κορονοϊό τεστ για δύο από τα τέσσερα παιδιά, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο χώρος στον οποίο τα παιδιά θα παραμείνουν κατά την 14ημερη καραντίνα, αλλά ούτε και ο φορέας που θα είναι αρμόδιος για τη φροντίδα τους.

Εν τω μεταξύ, στους 13 έφτασαν οι δημόσιοι λειτουργοί που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της επαφής τους με τα παιδιά. Πρόκειται για 11 αστυνομικούς, οι περισσότερες γυναίκες, που είχαν επιφορτιστεί με τη φροντίδα των ανήλικων στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται, και δύο νοσηλευτές που έκαναν εμβόλια στα παιδιά.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας, με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητά την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, και να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε αυτά τα τέσσερα (4) παιδιά να φιλοξενηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένη και στελεχωμένη δομή, «όπως αρμόζει σε μία χώρα του Δυτικού Κόσμου που πρεσβεύει πολιτισμό, αξίες και ιδανικά»!!!