Η Άρτα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου με πλήθος δράσεων

Τρεις εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Άρτα τις επόμενες ημέρες, ενταγμένες στις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και Φορείς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Βραβεύονται οι μαθητές που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen, Τετάρτη 31 Μάιου στο Κάστρο/ Ξενία στις 10:30. Τα σχολεία που θα βραβευθούν διακρίθηκαν στη διαλογή από την πηγή για την ανακύκλωση 3 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες). Οι δράσεις υλοποιούνται από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
  2. Η παραλία της Κορωνησίας καθαρίζεται, Τρίτη 06 Ιουνίου στις 09:00. Η δράση στην οποία περιλαμβάνονται, παρουσίαση του Αμβρακικού στο Κάστρο της Κούλιας, απελευθέρωση και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια αλλά και περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αρταίων, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, την Κοινότητα Κορωνησίας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α./ΜΔΠΠ Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου) και την ορνιθολογική εταιρεία. Στη δράση θα συμμετάσχουν μαθητές των Δημοτικών σχολείων των Κιρκιζατών, του Καλοβάτου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, της Ράχης, των Χαλκιάδων, της Αμφιθέας, του Καλπακίου, της Πεδινής και των Νηπιαγωγείων Καλοβάτου και Αμφιθέας.
  3. Διοργάνωση Ποδηλατάδας με εκκίνηση από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας στις 10:00 και τερματισμό στο Παραποτάμιο Πάρκο όπου θα πραγματοποιηθούν και ποδηλατικές δράσεις, το Σάββατο 3 Ιουνίου. Η δράση συνδιοργανώνεται με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μαζί με τα παιδιά σας να λάβετε μέρος στις δράσεις, να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, να συμμετάσχετε στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen και να δείτε την ομορφιά της Άρτας μέσα από τα μάτια ενός ποδηλάτη.

Όλοι μαζί γινόμαστε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον βάζοντας στην ζωή μας πιο ενεργά και το ποδήλατο.