Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η πρόταση Μητσοτάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης στο αποψινό του διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψηφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους,θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το μεσημέρι με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα,  ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και ευχαρίστησε για την προσφορά του.

To διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Play Video
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν είναι κομματική υποψηφιότητα, ωστόσο χαίρει διακομματικής αποδοχής. «Όλοι αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αναφορές και την κοινωνική ευαισθησία της. Και, από όσο ξέρω, δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Κοινή συνεδρίαση ΚΟ-ΠΓ συγκαλεί η Γεννηματά -Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Είναι μια υποψηφιότητα που φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο χαίρει εκτιμήσεως. Ο Γ. Κατρούγκαλος με δήλωσή του στον ΑΝΤ-1 μίλησε με θετικά λόγια για το πρόσωπό της λέγοντας πως την εκτιμά, αν και διευκρίνισε πως αποτελεί προσωπική του άποψη και πως θα προτιμούσε να προτείνει ο πρωθυπουργός τον Προκόπη Παυλόπουλο. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου. Αύριο στις 10 το πρωί συνεδριάζει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/aikaterini-sakellaropoyloy-proedros-dimokratias-0