Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα εορταστεί στους αρχαιολογικούς χώρους

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα εορταστεί για μια ακόμα χρονιά στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με τη πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων: α) στην ακρόπολη Μεγάλου Γαρδικίου, β) στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και γ) στην ακρόπολη Ιτς Καλέ στο Κάστρο Ιωάννινων.

Οι συναυλίες διοργανώνονται αντίστοιχα από τον Δήμο Ζίτσας, τον Δήμο Δωδώνης και τον Δήμο Ιωαννιτών, με τη συνεργασία την Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωάννινων και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πανσελήνου 2022:

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 (ώρα 21:30), στον αρχαιολογικό χώρο ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Διονύση Τσακνή. Ο Διονύσης Τσακνής θα παρουσιάσει τις μεγάλες επιτυχίες του, τραγούδια άλλων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Bandiera Rossa. Μαζί του εμφανίζεται η Ιωάννα Καβρουλάκη.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 (ώρα έναρξης 21:00, προσέλευση 20:00), στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Ορφέα Περίδη. Μαζί του εμφανίζεται η Σουσάνα Τρυφιάτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιό του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης 2022.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 (ώρα 21:00), στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων (ακρόπολη Ιτς Καλέ) θα πραγματοποιηθεί συναυλία ελληνικής μουσικής με τίτλο «Το ταξίδι ενός Κεμάλ». Πρόκειται για ένα λυρικό παραμύθι για δύο φωνές, βιολί και πιάνο. Συμμετέχουν οι Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι – αφήγηση), Μαρία Τσιρώνη (τραγούδι – αφήγηση), Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί), Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου (πιάνο).

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ Αρχαιολόγος