Η Βωβούσα, ο Αώος και ένας Ultra!

Στα ορεινά της Ηπείρου και στα άκρα του συμπλέγματος των χωριών του Ζαγορίου. Στην καρδιά της μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας, του Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, διασχίζοντας χαράδρες, κοιλάδες και κορυφές γύρω από τον ποταμό Αώο, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βωβούσας διεξάγεται, από το 2013, ο “Protect Aoos” MTB Ultra. Ο απαιτητικότερος Υπερμαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα, σε μια ενιαία συνεχή διαδρομή.

Ο “Protect Aoos” MTB Ultra έρχεται και το 2019 περιλαμβάνοντας την πλέον κλασική και απαιτητική Ultra διαδρομή, των 120 χιλιομέτρων, με αρκετά σφιχτά χρονικά όρια, τα 3.500μ θετική υψομετρική και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δεύτερο μισό.

Τη Marathon διαδρομή για τους φίλους του αγώνα που επιθυμούν να απολαύσουν τα πρώτα 73 χιλιόμετρα του “Protect Aoos”MTB Ultra με 2.100μ θετική υψομετρική και χωρίς τα πιεστικά του χρονικά όρια.

Και την φιλική Race διαδρομή, των 30 χιλιομέτρων (+855μ), σε μια χάραξη που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις από δασικές διαδρομές μέχρι μονοπάτια και περάσματα του Αώου ποταμού. Οι Ultra και Marathon διαδρομές περνούν τα 1.700μ υψόμετρο κερδίζοντας μια πανοραμική θέα της χαράδρας του Αώου μετά την ανάβαση της Λάιστας. Ενώ, άλλες δύο φορές, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν περάσματα πάνω από τα 1600μ.

Δίνουμε ραντεβού την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη (01/09/2019) στην Βωβούσα, πίσω από την γραμμή εκκίνησης των “Protect Aoos” MTB Ultra | Marathon & Race και ανελλιπώς το Σάββατο, την προηγούμενη της εκκίνησης, στην ενημέρωση των αθλητών, στο παιδικό τρίαθλο στα νερά του Αώου ποταμού και όχι μόνο.

Επίσης, χαράματα του Σαββάτου, 31 Αυγούστου, θα γίνει εκκίνηση από το Μέτσοβο και θα υποδεχτούμε στην πλατεία της Βωβούσας, στο 38ο χιλιόμετρο της διαδρομής, τους δρομείς του Ultra Ursa Trail 100km. Ο αγώνας των 100 χιλιομέτρων και των 5.500μ. θετικής υψομετρικής με αφετηρία το Μέτσοβο περνά από τη Φλέγγα στα 2.156μ, τη Βάλια Κάλντα, το Αυγό στα 2.177μ και επιστρέφει από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ανηλίου στο Μέτσοβο. Τα δύο πιο απομακρυσμένα σημεία των διαδρομών, Ultra Ursa Trail 100km & “Protect Aoos” mtb Ultra, απέχουν μεταξύ τους 39 χιλιόμετρα ενώ οι δύο αγώνες καλύπτουν μια επιφάνεια περίπου 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τέλος το 90% των δύο διαδρομών βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.