Η δύναμη της αποφασιστικότητας και πως να την αναπτύξετε

Άρθρο της Τάνιας Ρούμκου

Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας, ξεκινάει από μία απόφαση. Οι πράξεις μας καθορίζονται από τη δύναμη της αποφασιστικότητάς μας.  Υπάρχει ένα ρητό στην Ανατολή που λέει: « Η Αποφασιστικότητα είναι η γιρλάντα επιτυχίας γύρω από το λαιμό σας». Χωρίς αυτή την πολύτιμη αρετή, λίγα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε και συχνά καθυστερούμε να πάρουμε αποφάσεις. Η αναβλητικότητα είναι ο εχθρός της αποφασιστικότητας.  Αναβάλλουμε να πάρουμε μικρές ή σημαντικές αποφάσεις, στην καθημερινή μας ζωή γιατί φοβόμαστε την αποτυχία ή συχνά, το κόστος της επιτυχίας. Σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό γιατί φοβόμαστε, πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, στις παραπάνω προκλήσεις.

Όταν όμως αναδύουμε τη δύναμη της αποφασιστικότητας από μέσα μας, τότε αφήνουμε όλους τους φόβους και όλες τις δικαιολογίες πίσω μας και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε εκατό τοις εκατό. Όταν φτάσουμε σε αυτή την εσωτερική κατάσταση, ανοίγονται άλλοι ορίζοντες μπροστά μας και τότε το σύμπαν αρχίζει να μας ευλογεί με άφθονα δώρα!    Για να είμαστε αποφασιστικοί στη δράση μας χρειάζεται να έχουμε αναπτύξει εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πίστη στους στόχους και στα όνειρά μας.   Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε:

1: Αποφασίστε ξεκάθαρα τι θέλετε να πετύχετε.

2: Δράστε γρήγορα και αποτελεσματικά.

3: Παρατηρήστε τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι.

4: Ας αλλάζετε συνεχώς την προοπτική σας, μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.    

Αποφασίστε να θέσετε υψηλότερα στάνταρ. Συνειδητοποιήστε ότι το δυσκολότερο βήμα όταν προσπαθείτε να πετύχετε κάτι, είναι να δεσμευτείτε πραγματικά να πάρετε μία απόφαση.   Είναι μείζονος σημασία, να παίρνουμε συχνά αποφάσεις.  Όσες περισσότερες αποφάσεις παίρνουμε, τόσο ικανότεροι και πιο έμπειροι θα γινόμαστε.

Αυτό που θα πρέπει να φροντίζουμε όμως, είναι να μένουμε πιστοί στις αποφάσεις μας. Η παραπάνω γενναία απόφαση, θα μας δώσει δύναμη και πίστη στον εαυτό μας για να προχωρήσουμε.                                                                                                             Σαφώς βέβαια και μαθαίνουμε από τις αποφάσεις που παίρνουμε. Κάποιες φορές θα «αποτύχουμε» σίγουρα.Αλλά από αυτή την αποτυχία, γεννιέται η μελλοντική νίκη. Άλλωστε το να πάρουμε μία απόφαση, είναι από μόνη της  ένα ρίσκο.

Να θυμάστε: Οι αποφάσεις σας και όχι οι συνθήκες της ζωής σας, καθορίζουν το μέλλον σας. Εσείς είστε οι κυρίαρχοι και όχι οι εξωτερικές καταστάσεις ή οι άλλοι άνθρωποι. Αποδεχτείτε την παραπάνω αλήθεια και η ζωή σας θα αλλάξει καθοριστικά.  

 

Συντάκτρια

Ρούμκου Τάνια