Η Ελλάς, η τύχη και η άνωθεν παρέμβαση

Αγαπητοί μου καλησπέρα.

Ιούνιος πια, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού του 2022. Μιας χρονιάς που είχαμε όλοι την ελπίδα οτι θα ήταν καλύτερη απο τις προηγούμενες, αλλά μέρα με τη μέρα απο την αρχή του έτους, οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο…

Κάποιοι θα με πείτε γκρινιάρη, άλλοι θα μου πείτε “ας έχουμε την υγειά μας και έχει ο Θεός” και άλλα πολλά. Άλλωστε εδω στην Κολομβία, εεεε συγνώμη, στην Ελλάδα ήθελα να γράψω όλα πάνε πρίμα και όλα αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Tο ρεύμα στα ύψη, τα κάυσιμα πας να βάλεις και σε κόβει κρύος ιδρώτας, στο σουπερμάρκετ το ίδιο, στην εστίαση το ίδιο. ΔΕΝ έχεις νοσοκομεία, ΔΕΝ έχεις σχολεία, ΔΕΝ έχεις υποδομές, ΔΕΝ έχεις σχέδιο για τις πυρκαγιές, που είναι και επίκαιρο λόγω θέρους και πόσα άλλα ΔΕΝ…

Η θερινή ραστώνη σίγουρα θα βάλει το χεράκι της και θα μας μαλακώσει, μιάς και ώς λαός είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς και σε αυτό, αλλά μετά το Δεκαπενταύγουστο θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πώς θα πάει ο φετινός χειμώνας. Κάποιοι σίγουρα και αργότερα, αλλά τί να γίνει.. Το ζήτημα είναι οτι η κατάσταση δεν πάει άλλο έτσι. Όχι μονο στη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι λαοί, ο απλός κόσμος έχουν μετατραπεί σε ένα περίεργο μείγμα. Μείγμα ωχαδελφισμού, κακίας, απανθρωπιάς, που μόνο η τηλεόραση και τα social media τους ενδιαφέρουν. Το χειρότερο είναι δε οτι δεν διαφαίνεται και φώς στο τούνελ.

Σε ένα τούνελ ζοφερό που εδώ και χρόνια βαδίζουμε και δεν ξέρει κανείς τι θα συναντήσει παρακάτω. Σταματώ εδώ.

Πάμε στα δικά μας. Πάει για 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη. Σχεδόν 2 το πετρέλαιο. Πόσο ηλίθιοι νομίζετε οτι είμαστε τελικά;;Πόσα φράγκα θα βγάλετε ακόμη είς βάρος μας;;Στα προϊόντα πρώτης ανάγκης το ίδιο. 2,60 ευρώ για ενάμιση λίτρο γάλα!!!!Τα σούπερμάρκετ, που θησαύρισαν τα τελευταία 2 χρόνια συνεχίζουν με φρενήρεις ρυθμούς την άυξηση των κερδών τους, ενώ η ΔΕΗ και όλοι οι λαμογιοπάροχοι, αποτελειώνει τον Έλληνα με τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Κάθε σπίτι και χιλιάρικο, κάθε μαγαζι και διχίλιαρο και βάλε… Ξέρετε που να βάλετε την αναπροσαρμογή σας….

Δεν ξέρω και μάλλον ούτε και ο Μητσοτάκης ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά με την παρούσα κατάσταση αν ήμουν στη θέση του, δεν θα ήθελα να ξαναβγώ, ακόμα και αν μπορούσα.. Η επόμενη… συγκυβέρνηση, γιατί τέτοια θα είναι,θα κληθει να πορευεί σε ναρκοπέδιο. Και μαζί της και εμείς, για μια ακόμα φορά.

Όλα αυτά βέβαια, υπο την προϋπόθεση οτι οι Τούρκοι δεν θά κάνουν κανα απονενοημένο στο Αιγαίο ή την Κύπρο το επόμενο διάστημα. Γιατί εαν πάμε σε σύγκρουση, ότι έχω γράψει δεν έχει κανένα νόημα. Πρίν 2 χρόνια είχα γράψει σε αυτή τη στήλη οτι αν ήρθε η ώρα, καλώς την!!! Συνεχίζω να πιστεύω το ίδιο. Ελπίζω και οι πολιτικοί μας. Πάντως το στρατιωτικό προσωπικό έχει διαμυνήσει εκεί που πρέπει, οτι δεν θα ανεχτεί άλλον νεκρό ή νεκρούς σε κάποιο επεισόδιο με τους…. γείτονες. Και αυτό έχει τη σημασία του για όποιον μπορεί να καταλάβει.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο καθένας απο εμάς προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να ζήσει.Σε μια χώρα που δεν τον σέβεται, σε μια Ευρώπη που ποτέ δεν τον υπολόγιζε και ποτέ δεν πρόκειται να τον υπολογίσει. Πλέον όμως όλοι μας ενδόμυχα ξέρουμε οτι είμαστε μόνοι μας. Σε όλα. Και μόνοι μας πρέπει να κάνουμε οτι μπορούμε καλύτερο. Είναι υποχρέωση μας.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Πάντα είχα την εντύπωση οτι αυτή η χώρα, έχει πορευτεί στους αιώνες, βασισμένη στην τύχη ή στην άνωθεν παρέμβαση, ή και στα δύο μαζί. Είχε όμως κατά διαστήματα και τους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν στο να πάει ένα βήμα μπροστά.

Τί μας έχει απομείνει τώρα απο αυτά τα τρία στοιχεία;; Ίσως μόνο η άνωθεν παρέμβαση, αλλά και αυτή απο μόνη της φτάνει για να βγούμε απο όλο αυτό;;

Ίδωμεν….