Η μπάλα χάθηκε- Το lockdown έρχεται ή ήρθε;;

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα επανέρχομαι μέσω της στήλης για να δούμε ποιές είναι οι εξελίξεις γύρω απο το θέμα του κορωνοϊού.

Σας προκαταβάλλω οτι αν και η αστική μου ευγένεια (sic) δεν μου το επιτρέπει, θα πέσουν αρκετά μπινελίκια στο άρθρακι αυτό.Οπότε ζητώ την κατανόηση σας.

Πάμε λοιπόν.

Έχουμε χάσει τη μπάλα. Εδω και πολύ καιρό βέβαια, αλλά πλέον και ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει. Θα ανακοινωθούν λέει 8.500 κρούσματα σήμερα και φυσικά έπεται συνέχεια. Ο Μητσοτάκης συνεχίζει τις βαρκαρόλες του ανα την Ελλάδα, ενω ο Αλέκσης προσπαθεί απο κάπου να πιαστεί αλλά δεν… Όλοι οι υπόλοιποι αρκούνται σε ότι κάνανε και την προ covid εποχή…..

Οι εμβολιασμοί λέει δεν πάνε καλά, τα Νοσοκομεία γέμισαν, προσωπικό να βοηθήσει δεν υπάρχει και πάει λέγοντας. Και να έχεις απο πάνω και τους Υπουργούς, προεξάρχοντος βέβαια του happy treveler Πρωθυπουργού να μας λέει οτι δεν έχει χαθεί ο έλεγχος, αλλά δεν πρόκειται να γίνει και λόκντάουν.Πρέπει να μας θεωρούν τελείως μ@λ@κες με όσα έχουμε ανεχτει τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια, και ποιός ξέρει για πόσο ακόμα.Η να έχουν τέτοια έπαρση που σου λέει, μεγάλε εγω αυτό λέω. Εσενα ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝ…. Ξεχνουν βέβαια οτι την ίδια έπαρση έδειξε και η σημερινή Αντιπολίτευση και είδαμε που έφτασε τελικα..

Ήμουν απο εκείνους που ειλικρινά παρακαλούσα να μείνουν ανοιχτα τα σχολεία φέτος. Ειναι πολύ κρίμα και άδικο ειδικά για τα παιδάκια να στερούνται όλα οσα προσφέρουν τα σχολεία στους μαθητές. Βλέποντας μάλιστα πόσο κακό προκάλεσε η.. τηλεκπαίδευση της περσινής χρονιάς. Πλέον μας το φέρνουν μαλακά οτι …το σκέφτονται. Μεσα απο διαρροές και διαψεύσεις βέβαια, αλλα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και διέψευσε και η Κεραμέως οποτε όλα κομπλέ. Πατσάρια με κούμπλα που λέμε στα Γιαννιώτικα.

Γιατί αν ήθελες να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, θα λειτουργούσες και άλλα τμήματα σε άλλα κλειστά σχολεία. Σε χωριά, για παράδειγμα που δεν έχει μείνει σχολείο για σχολείο. Θα έπαιρνες δασκάλους να διδάξουν σε αυτά τα σχολεία, που θα αποσυμφόριζαν τα σχολεία των αστικών κέντρων, και πιθανόν να έδιναν και ζωή σε ρημαγμένα χωριά πάλι. Αν ήθελες να μείνουν ανοιχτά τα Νοσοκομεία, θα τα εμπλούτιζες με προσωπικό,με καλύτερα κατανεμειμένες αρμοδιότητες, φτιαγμένα να εξυπηρετούν ΌΛΟΥΣ τους αρρώστους, και να μήν καταντήσουν μόνο κέντρα COVID. Γιατί τωρα αυτό είναι.

Είμαι βέβαιος οτι με όλα αυτα που βλέπουμε, εαν κάποιος ηλίθιος προκαλούσε εκλογές αύριο, παίζει η αποχή να ήταν σε τεράστια ποσοστά. Σας βαρεθήκαμε πια. ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ εχετε τεράστιες ευθύνες για οτι περνάμε. Δεν θα γίνει Lockdown είπε σήμερα μόλις ο Πρωθυπουργός. Βρέ τενεκέδες, είμαστε ήδη σε λοκντάουν. Σε άτυπο μεν, λοκντάουν δεν.Ποιός μπορεί να πάει όπου θέλει χωρίς να το σκεφτεί; Ποιός θα έχει τα χρήματα να το κάνει στο μέλλον με το κύμα ακρίβειας που έχει διαλύσει την αγορά; Ποιός θα είναι εδω την επόμενη μέρα, όποτε αυτή έρθει να βοηθήσει στο να φτιάξουμε ξανά οτι διαλύθηκε;

Γιατί κανένα γ@μημένο κανάλι, σάιτ κλπ. δεν κάνει εκτενή αναφορά στην ακρίβεια; Στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα κλπ;;Τόσο σας έχουν μπουκώσει με λεφτά, ρε “συνάδελφοι;”

Α! Επι τη ευκαιρία: Εκεί στην Εκκλησία όλα καλα;;;

Την απάντηση την ξέρετε.

Πάμε στα τοπικά τώρα.

Όπως είχαμε προβλέψει αυτές τις μέρες τα κρούσματα στην Ήπειρο σπάσανε κάθε ρεκόρ. Λίγο τα τριήμερα, λίγο οι ανεμβολίαστοι, λίγο οι μ@λ@κες εμβολιασμένοι που συμπεριφέρονται σαν να έχουν κόψει τον άλυσο που λέει και μια ψυχή, όμως το κακό έγινε. Πάλι. Και σε πολλές περιπτώσεις με ίδιους πρωταγωνιστές…Για κεφαλοχώρια μιλάω… Ξέρετε εσεις. Στα σχολεία πάνω απο 200 παιδάκια νόσησαν, αλλά έκλεισε ενα τμήμα μόνο επειδή νόσησε ο δάσκαλος. Την προηγούμενη βδομάδα που νόσησε ο Κωστάκης ο Καραμανλής του Αχιλλέως βεβαίως βεβαίως, κλέινει η Βουλή!!!! Ποιός πατέρας που βλέπει αυτά τα πράγματα μπορει να τα διαχειριστεί;; πείτε μου ειλικρινά.

Τί γίνεται στο Αστικό ΚΤΕΛ που οι έρμοι φοιτητές και όχι μόνο στριμωχνονται ό ένας πάνω στον άλλον; Τί γίνεται στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ όπου δεν ζητά κανείς πιστοποιητικά για να ταξιδέψεις; Τι γίνεται στις καφετεριες στο κέντρο των Ιωαννίνων και όχι μόνο που πίνεις καφε σε απόσταση αναπνοής απο τον άλλο; Προς Θεού δεν ισχύει για όλους αυτό. Απλα για τη μεγάλη πλειοψηφία. Στο Μέτσοβο γίνεται χαμός απο κρούσματα και ο ίδιος ο Δήμαρχος σήκωσε τα χερια ψηλά και έλεγε απλα εμβολιαστείτε; Τι λες ρε μεγάλε; Δεν υπάρχει πχ Αστυνομία εκεί να κάνει ελέγχους; Δεν μπορεί ο Δήμος να επιβάλλει  κάποιου έιδους κυρώσεις, ώστε να δείξει οτι τουλάχιστον το παλεύει; Ή μηπως δεν… τολμάει;; Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους τους Δήμους και τους τοπικούς άρχοντες.

Η Αστυνομία για παράδειγμα έστελνε σε καθημερινή βάση την ημερήσια καταγραφη προστίμων για μη τήρηση των μέτρων. Είχε πάνω απο 2 βδομάδες να στείλει και ω του θαύματος σήμερα μας ξαναθυμήθηκε…

Η Περιφέρεια που είναι σε όλο αυτό; Στις εκθέσεις για τον τουρισμό μόνο; Εκεί θα έχουμε πρόβλημα λέτε του χρόνου το καλοκαίρι; Μήπως έχει έρθει η μέρα της Ελευθεριας που μας έταξε ο Πρωθυπουργός πρίν κάνουμε τα εμβόλια και δεν το ξέρουμε; Ή μήπως είστε τόσο μπροστα που ασχολείστε με μελλοντικά θέματα, αρνουμενοι για μια φορά ακόμα να δείτε τι γίνεται γύρω σας;;

Το αποτέλεσμα είναι ένα. Ο καθείς εξ ημών είναι μόνος του, και μόνος του θα πορευτεί. Μην περιμένετε βοήθεια απο κανέναν πια. Και δεν μπορεί πλέον, αλλά και δεν έχει την ικανότητα να το κάνει.

Πρίν το επόμενο …λοκντάουν τα ξαναλέμε.