Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για την κατάργηση Αστυνομικών Υπηρεσιών

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρει:

Την ώρα που ο νομός μας – και ιδιαίτερα η παραμεθόριος περιοχή –  μαστίζεται από την ραγδαία αύξηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προγραμματίζει την κατάργηση Αστυνομικών Υπηρεσιών όπως το Τμήμα συνοριακής φύλαξης Κεφαλοβρύσου και τα Αστυνομικά Τμήματα Κατσικάς και Πυρσόγιαννης, απαξιώνοντας προτάσεις Φορέων και τοπικών κοινωνιών που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Το ζητούμενο είναι η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων που καθημερινά είναι έρμαια διακινητών ναρκωτικών, διαρρηκτών και ληστών που δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ακόμη και Ιερούς Ναούς με τελευταίο παράδειγμα τους Χιονιάδες Κόνιτσας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής,  της ιδιωτικής περιουσίας και η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα σε μία ευνομούμενη πραγματική Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει την ασφάλεια και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, σεβόμενη έστω για πρώτη φορά κάποιες από τις δεσμεύσεις της.