Η Υφυπουργός Παιδείας Μ. Τζούφη στην Επέτειο Επανάστασης των Καλαρρυτών

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης Επετείου από την Επανάσταση των Καλαρρυτών συμμετείχε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1η Ιουλίου στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων.

 

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού της η Υφυπουργός τόνισε πως:

 

«Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή κρατούν ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ένας λαός μπορεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο και να προχωρήσει μπροστά.

 

Συγκεντρωθήκαμε για να τιμήσουμε τους κατοίκους της ιστορικής αυτής κοινότητας που όρθωσαν το ανάστημά τους και ξεσηκώθηκαν ενάντια στους κατακτητές. Το τίμημα για αυτήν την επαναστατική κίνηση ήταν βαρύ· το χωριό καταστράφηκε, οι κάτοικοι έχασαν τις περιουσίες τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

 

Σήμερα, ο τόπος μάς αφηγείται μια ιστορία αυταπάρνησης, μας μιλά για έναν λαό που με πείσμα κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Αυτήν την ιστορία αφουγκραζόμαστε και αυτό το πείσμα μεταλαμπαδεύεται στις τωρινές γενεές.

 

Με εργατικότητα και όραμα για τον τόπο μας, ξεκινάμε την έξοδο από μια πολύ δύσκολη περίοδο, μια περίοδο που μάστισε τον κόσμο της εργασίας. Επουλώνομε τις πληγές της τελευταίας δεκαετίας και παλεύουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».