Η Barca και ο Ajax έγραψαν ιστορία στα Ιωάννινα

Στους πρόποδες του 51ου έτους της ιστορίας του φρόντισε να ηχήσει δυνατά στα πέρατα της Καταλονίας. Την ώρα που το ποδοσφαιρικό σύστημα βάλλεται μέρα με τη μέρα, αυτή η ομάδα φρόντισε να χαρίσει σε μια κοινωνική ομάδα ένα χαμόγελο,μια ελπίδα. Ποτέ δε πρόκειται να συγκριθούμε με τη φανέλα που φόρεσαν μύθοι του αθλήματος όπως η Μαραντόνα, Κρόιφ, Ρομάριο, Ριβάλντο, Ρονάλντο, Μέσι και πολλοί άλλοι. Η ύπαρξη όμως ενός ποδοσφαιρικού κολοσσού σε μια κουκκίδα του παγκόσμιου χάρτη που λέγεται Ιωάννινα και η εικόνα των βετεράνων άσσων των Μπλαουγκράνα να τρέχουν για να πέσουν στις αγκαλιές των προσφυγόπουλων είναι ότι πιο ωραίο μπορούσαμε να ζήσουμε στο φινάλε του έτους. Μια εικόνα που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης. Ίσως να μην έχουμε το επίπεδο και την παιδεία άλλων λαών ώστε να αγκαλιάσουμε ως πρέπει τέτοιες κινήσεις. Εξ ου και το παράπονο του κόουτς των βετεράνων του ΠΑΣ Β. Παπαχρήστου για τη μικρή παρουσία του κόσμου, με δεδομένο το μέγεθος του ονόματος της Μπαρτσελόνα. Ίσως στο μέλλον έρθει η ώρα αναγνώρισης τέτοιων κινήσεων.

Ο “σκοτωμός” των μεγάλων για τη ζήλια της έλευσης των Καταλανών στα ενδότερα της πόλης αγγίζει τα όρια του παραληρήματος. Δε πειράζει. Εσείς συνεχίστε να βάζετε βόμβες και να καίτε σπίτια. Εμείς αυτό μπορούμε και αυτό κάνουμε. Να καλούμε τη Μπαρτσελόνα στα Ιωάννινα, βοηθώντας πρόσφυγες. Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν σε μια τέτοια κίνηση.

 

Για την ιστορία, στο πρώτο 40λεπτο για την Μπαρτσελόνα σκόραραν ο Κόντρο στο 29′ με σουτ, ενώ ο ίδιος με πλασέ στο 53′ έκανε το 0-2 και ο Μολίστ στο 35′ με σουτ έκανε το 3-0. Στο 80′ ο ίδιος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Για τον ΠΑΣ είχει μειώσει στο 68′, ο Κορμαρής με κεφαλιά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Μάστακας, Κώνστας, Μπουτσουρής, Ζώης, Οικονόμου, Γκαρόζης, Γιάτσος, Σιχλιμοίρης, Μητσιόπουλος, Λιάκος, Κατερίνης.
Έπαιξαν και οι: Ζαβογιάννης, Τσιατούρας, Κοντοδήμας, Ντέτσικας, Κλείτσας, Κοζανίτης, Χαρίσης, Κορμαρής, Τζιάλλας, Μαρούλης, Γκολφινόπουλος, Τσιάβος, Παπαρούνας, Παπαβασιλείου, Φιλιάς.

Μπαρτσελόνα: Guzman, Blanquera, S. Perez, Dehu, Chavaria, M Rosas, Delgado, Molist, Landi, Kodro, Babanguida.
Έπαιξαν και οι: Fares, Ortuno, S. Garcia, Palau