Θεμιστοκλής Παππάς: Μια πολύ ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα στο Νησάκι

Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη στην Δημοτική Κοινότητα Νήσου κος Θεμιστοκλής Παππάς. Ο Κος Παππάς, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων του Νησιού, στο οποίο δραστηριοποιείται επιχειρηματικά για πολλά χρόνια μας καταθέτει την αποψη του πάνω στις ερωτήσεις που του τέθηκαν και μας εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να προσφέρει, μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά.

Ας πάμε τώρα στα της συνέντευξης:

Ερ.: Θέμη, για τους λίγους συνδημότες που δε σε γνωρίζουν, πες μας δυο λόγια για τον εαυτό σου:

Απ.: Καλησπέρα, ονομάζομαι Παππάς Θεμιστοκλής, είμαι παντρεμένος με την Κρέτση Βαρβάρα και έχω δύο κόρες. Τα τελευταία 22 χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά με το εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων στη Νήσο Ιωαννίνων.

 

Ερ.: Μιας και η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το Νησί, μια ομολογουμένως ιδιαίτερη περιοχή, θα θέλαμε την άποψή σου για τα κακώς κείμενα και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Απ.: Είναι να γίνει το Νησί όπως και η Λίμνη μας στην οποία θα αναφερθώ παρακάτω, έχει εγκαταλειφθεί παντελώς από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, τόσο στο επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, όσο και στα θέματα καθημερινότητας. Ο Οικισμός καθημερινά ερημώνει, με αποτέλεσμα σήμερα να διαβιούν στον Οικισμό περίπου 100 άτομα, τα περισσότερα μεγάλης ηλικίας.

 

Ερ.: Που φιλοδοξείτε για άμεσα αποτελέσματα και γιατί θεωρείς πως πρέπει ν’ αλλάξει η Δημοτική Αρχή;

Απ.: Μια σειρά δράσεων όπως η άρση της απομόνωσης, ο σχεδιασμός πολιτιστικών δρώμενων όλο το χρόνο στο Νησί. Η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την ανάπλαση του Οικισμού θα δημιουργήσει τις συνθήκες να επιστρέψουν οι Νησιώτες στον τόπο τους και το Νησί να γίνει τόπος προορισμού και όχι μόνο επισκεπτών της μίας ώρας.

Όσον αφορά τη Λίμνη μας, καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από χιλιάδες τουρίστες για την τραγική κατάστασή της.

Η Λίμνη έχει ανάγκη από δράσεις. Μια σειρά δράσεων όπως η οξυγόνωσή της σε ορισμένα σημεία, η απομάκρυνση του φυτοπλαγκτόν με ειδικές συλλογές και η απομάκρυνση της λάσπης με βυθοκόρο αναρρόφησης.

Η Τατιάνα είναι η μόνη Δήμαρχος που έχει την θέληση, την τεχνογνωσία για την εξεύρεση χρηματοδότησης για να αλλάξει τα πράγματα.

Όσον αφορά την Δημοτική Αρχή, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει, γιατί η πόλη έχει ανάγκη από Δήμαρχο με όραμα, που θα φέρει στους Δημότες της υπεραξία και ποιότητα ζωής και όχι στασιμότητα και εγκατάλειψη. Γι’ αυτό και η Τατιάνα Καλογιάννη είναι η ιδανική λύση για την πόλη μας.

 

Ερ.: Και για το τέλος, μια ευχή για την ημέρα μετά τις εκλογές.

Απ.: Εύχομαι, οι Δημότες μας αφού επιλέξουν με την ψήφο τους το Συνδυασμό μας, να σταθούν αρωγοί με την βοήθειά τους να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πόλη μας!!!!